Volgende week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de N123 en de N118 in Retie. Op de N123 (Hulselstraat – Brand – Postelsebaan) wordt gedurende vijf dagen gewerkt tussen het centrum van Retie en het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

Op de N118 (Europalaan – Kerkhofstraat) in het centrum wordt één dag gewerkt tussen de R18 en de Markt. Tijdens de werken zijn beide werfzones afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek op beide gewestwegen is plaatselijk versleten en aan vernieuwing toe. Het huidige wegdek wordt eerst afgefreesd en vervolgens terug aangelegd met een nieuwe laag asfalt, en plaatselijk zelfs twee.

Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Werken in twee deelfases

Op maandag 22 juni start de aannemer op de N123 tussen Retie en het kanaal (Postel). Deze uitgestrekte fase loopt tot en met vrijdag 26 juni. Op vrijdag 26 juni wordt geasfalteerd op de N118 in het centrum van Retie. Vervolgens worden op maandag 29 juni nog de markeringen aangebracht.

Tijdens beide deelfases is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk. Het verkeer op de N123 wordt in beide richtingen omgeleid via Dessel. Op de N118 blijven de kruispunten met de R18 en de Markt (Sint-Martinusstraat/Peperstraat) steeds open voor verkeer. De fiets- en voetpaden in de werfzones blijven steeds toegankelijk.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/retie

Plan : AWV