Vanaf maandag 9 mei start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken op de Postelsesteenweg (N136) in Mol. Het asfalt van het wegdek wordt grondig vernieuwd en aan de baileybrug wordt de kasseibestrating heraangelegd. Hierdoor is de brug tijdelijk afgesloten. De werken zullen drie weken duren.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort
Het wegdek van de Postelsesteenweg is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt de volledige asfaltlaag van het wegdek vernieuwd. De zone waar gewerkt wordt situeert zich tussen het kruispunt met de Kiezelweg (N712) en de baileybrug over het kanaal Bocholt-Herentals. Ter hoogte van de baileybrug worden ook de kasseien opgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

Hinder en omleidingen
Tijdens de werken is zowel de baileybrug als de Postelsesteenweg (N136) afgesloten voor doorgaand verkeer. In beide richtingen volgt het doorgaand verkeer een omleiding via Dessel langs Diel/Meistraat - N18 - Kapellestraat - Brandstraat - Ginderbuiten en de Zuiderring (N71).

Lokaal verkeer kan tussen de Zilvermeerlaan en kruispunt met de Kiezelweg (N712) steeds in één richting door (richting kruispunt N712). Er wordt langs één zijde van de weg gewerkt. Het kruispunt met de Kiezelweg ligt buiten de werkzone en blijft steeds open.

Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via het jaagpad langs het kanaal, Wolfsbos en Sluis.