Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verongelukte Stephanie Caers droeg geen gordel bij ongeval

De verongelukte Stephanie Caers (20) droeg haar gordel niet bij het fatale ongeval op 16 april 2011 in Tongerlo. Dat blijkt uit het onderzoek van een verkeersdeskundige. Bijna 3 jaar na het ongeval is het juridische leed nog niet voorbij.

De geliefde studente uit Veerle-Laakdal, die in Herentals opgroeide, overleed na een uitstap in Westerlo. Sander H. (27) uit Herentals, de bestuurder die haar toen een lift gaf, reed rond 05u in de Torendreef in Tongerlo tegen een boom. Het meisje bezweek aan haar verwondingen.

De politierechter in Turnhout veroordeelde de bestuurder op 23 november 2011 tot een rijverbod van 13 maanden, waarvan 6 met uitstel, en een boete van 1.925 euro, waarvan 550 euro voorwaardelijk. Alvorens zich uit te spreken over een schadevergoeding, kreeg een verkeersdeskundige de opdracht na te gaan of het meisje de gordel droeg.  Stephanie droeg volgens het onderzoek geen gordel.  De verzekering en de ouders moeten nu tot een vergelijk komen.   Dat er nog altijd geen akkoord is, doet de nabestaanden pijn. 

Op de plaats waar Stephanie verongelukte, werd in april 2013 een herdenkingsbord onthuld.  Foto's Nnieuws.

Deel dit artikel