Ex-Liersedoelman Carl Engelen kreeg vrijdagavond in de bomvolle kantine van Exc. Bouwel een spetterend verrassingsfeest. De nu al legendarische ex-doelman van SK Lierse (sinds 1965) werd voor z'n 70 lentes gehuldigd en voor zijn opmerkelijke sportieve carrière als doelman (SK Lierse) en keeperstrainer bij o.a. KVC Westerlo, aan de zijde van Jan Ceulemans.

Buiten de kantine was een blauwe loper uitgerold en de Kemphanen-mascotte van KVC Westerlo stond er klaar om Carl als Very VIP naar binnen te begeleiden.

Bouwelnaar Engelen kreeg van de sportraad van de gemeente Grobbendonk een ereteken voor zijn volledige carrière. Heel wat voetbalgenoten uit zijn glorietijd zoals Dimitri Davidovic... en keepers die hij trainde zoals Bart Deelkens (KVC Westerlo) richtten een huldewoordje aan het feestvarken. Ook zijn vrouwtje wordt dit jaar 70.

Ereburger

Co-organisator journalist Bart Obbels : 'Carl, je verdient het ere-burgerschap van Grobbendonk, bij deze verklaar ik je nu al ere-burger. Een volledige lijst van je sportieve prestaties zou ons zo'n 3 uur aan de micro houden.  Dikke proficiat van ons allemaal en een gelukkige verjaardag, ook voor je lieve schat!'

Bart Obbels had ook een spitse ode klaar voor ster-doelman Carl :

Doelman

Gegrepen door het spel van voetbal
Werd je de man in het doel
De nummer één waarvan alles begint
En waar alles eindigt
Na een symphonie van kapriolende ballen
Tussen grote en kleine gladiatoren
Met supporters als scherprechters
Blijf jij de keeper
Eenzaam bij de zege
Omwille van geen schot gehoord
Verguisd bij verlies
Voor al die ballen in het vangnet van ellende
Achter de doelman zijn rug
Blijf jij de keeper
Die in geelzwarte kleuren
Onze mijmeringen siert
Toen topvoetbal in de Kempen nog bestond.

Bart Obbels

Carl Engelen : 'Allemaal dikke merci!'

'Allemaal een heel dikke merci voor de fantastische feestavond,' lacht een gelukkige Carl Engelen. 'Het zijn inderdaad mooie voetbaljaren geweest.  Als doelman is het wel soms balen, want als de netten trillen gaat er een mes door je lichaam.

Je ervaart onbeschrijfelijke vreugde bij een doelpunt, maar daartegenover ook diepe treurnis bij verlies of een tegengoal.  Te vaak krijgt de keeper het verwijt van net niet die bal te kunnen pakken. Maar dat is nu eenmaal voetbal.  Bedankt allemaal voor deze surprise-avond.'

 Ex-voetballer Frank Dauwen herinnerde zich de ochtend na een vrije avond op oefenkamp en een discussie over wie wie had thuisgebracht. Het was de tijd dat samenwerkingscontracten ook wel een op de achterkant van een bierviltje werden gemaakt.  Via videoboodschappen kreeg Carl ook de groeten van Jan Ceulemans, Stanley Menzo en Erwin Van den Bergh.

In het laat van de avond vielen nog een pak Liersespelers en -vrienden binnen. Het feestje duurde nog tot het ochtendgloren. Mooi.

Foto's Nnieuws/ Guy Verellen - video match Lierse-Antwerp (1974) met Carl Engelen in doel. Carl houdt een penalty tegen - beelden BRT.