U bent hier

'Verre van weg' - een ode aan sterrenkinderen op de vooravond van Wereldlichtjesdag Heist

Heist op den Berg
06.12.2021 - 10.36u
Door: Herman Gezelle

Elke tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Op die dag steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. En daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Huis van het Kind haalt op zaterdag 11 december om 20.30 uur de voorstelling van Mira 'Verre van weg' naar Cultuurcentrum Zwaneberg. 'Verre van Weg' is een ode aan het leven.

Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geïnspireerd door de liefde voor haar kind maakt ze die voorstelling. We maken een reis langs het muzikale erfgoed van onze planeet. Een intense trip die aantoont hoezeer mensen in alle tijden en overal op de planeet muzikaal uiting geven aan de liefde voor wie er niet meer is.

Vooraf is er een film van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. Getuigenissen brengen de ervaring rond het verlies van een kind bij de geboorte in beeld. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte in als er geen herinneringen zijn?

Gezinsbond ondersteunt deze voorstelling en deelt koesterboekjes uit: een boekje om ouders een hart onder de riem te steken, maar ook om informatie te geven over lotgenotengroepen en belangenorganisaties.

De organisaties Berrefonds, Fara en Lost & Co zijn op 11 december aanwezig met een infostand. Leden van de Gezinsbond krijgen 2 euro spaartegoed op hun lidkaart.

Een concert met als rode draad afscheid. Zwaar thema? Een thema vol taboes. Zware kost? Verre van ...

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto