Verschillende chocoladefabrieken hebben (een deel) van hun productie stilgelegd uit voorzorg, nadat er een salmonellabesmetting is vastgesteld bij chocoladefabriek Barry Callebaut.
De fabrieken kregen mogelijk besmette chocolade van Barry Callebaut. Het gaat om Neuhaus, Belgian Chocolate Group (Olen, Herentals) en en Mondelèz Herentals.
"Het belangrijkste is dat alle producten die op de markt zijn veilig zijn", zegt Ignace Van Doorselaere, de CEO van Neuhaus. (VRTNWS)
Mondelèz Herentals (van onder meer Côte d'Or, Milka en Oreo) laat weten dat het een complete inventariscontrole heeft uitgevoerd in alle productiesites waar de bewuste chocolade van Barry Callebaut geleverd wordt.
"Uit voorzorg hebben we de productielijnen in de betrokken fabrieken tijdelijk stilgelegd, evenals de leveringen aan klanten", klinkt het in een persbericht. De productie is er intussen wel al herstart. Foto : productielijn Mondelèz Herentals / Guy Verellen NNieuws.
Chocoladefabrieken vallen stil na salmonella bij Barry Callebaut https://t.co/EzkhlcrjjN
— De Tijd (@tijd) June 30, 2022
Na de salmonellabesmetting bij Barry Callebaut: is onze
— VRT NWS (@vrtnws) June 30, 2022
chocolade veilig en moeten we vrezen voor lege winkelrekken? https://t.co/GBRDeCmocI #vrtnws
Barry Callebaut na salmonellabesmetting: "Geen besmette chocolade in Belgische voedselbevoorrading" https://t.co/vkO3gGnvFH #vrtnws
— VRT NWS (@vrtnws) July 1, 2022