Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verschillende landen voeren inreisbeperkingen in voor Chinese reizigers, volgt België binnenkort?

De Italiaanse overheid voert verplichte coronatesten in voor reizigers die uit China komen. Die maatregel komt er omdat bijna één op de twee reizigers die vanuit China naar de internationale luchthaven van Milaan reisden, positief testen op het virus.

Ook de Verenigde Staten overwegen reisbeperkingen. Toch lijkt het erop dat België voorlopig de kat uit de boom kijkt.

China wordt getroffen door een enorme besmettingsgolf van het coronavirus. Toch heft de Chinese overheid de reisbeperkingen naar het buitenland vanaf 8 januari op. Heel wat landen reageren ongerust. De Italiaanse overheid heeft nu beslist om bij alle reizigers uit China een verplichte coronatest af te nemen. 

De overheid neemt de beslissing nadat vandaag één op de twee reizigers vanuit China op de internationale luchthaven van Milaan positief testen op het virus. Daarvoor werden er twee vluchten vanuit China getest. Respectievelijk 38 en 52 procent van de inzittenden testte positief. 

Ook andere landen voeren maatregelen in

Italië is niet het enige land dat inreisbeperkingen doorvoert. Ook Japan, Maleisië, Taiwan en India namen soortgelijke beslissingen eerder deze week. (VRTNWS) Beelden CBS

URL

Deel dit artikel