De aangekondigde sluiting van radiatorenfabriek Henrad in Herentals is zwaar aangekomen bij de arbeiders. Vooral het nieuws dat de fabriek al in juni 2014 dicht gaat kwam hard aan.  Het nieuws werd woensdagochtend op een speciale ondernemingsraad bekend gemaakt.

De werknemers verwachtten wel een herstructurering, aan een sluiting had niemand gedacht. Vorig jaar investeerde het bedrijf na een brand nog 400.000 euro in een nieuwe productielijn.

De werknemers werden woensdag naar huis gestuurd.

Door de sluiting verliezen 113 van de 171 werknemers hun job. De bedienden van de afdelingen IT, marketing, financiën, research en development kunnen aan de slag blijven.  Het personeel moet deze week niet meer komen werken. Volgende week maandag wordt de productie opgestart.

Aan de poorten van het bedrijf hangen vakbonds- en zwarte vlaggen uit.  De arbeiders mochten na de aankondiging woensdag naar huis gaan. Vandaag en morgen zijn de arbeiders welkom op het bedrijf om samen de sluiting te verwerken. De directie hoopt dat er vanaf volgende week opnieuw kan geproduceerd worden.  Straks meer met foto's.