De verslagenheid in de Noorderwijkse dorpsgemeenschap blijft groot na het overlijden van de 17-jarige Tom P. Hij stierf zaterdag in een vakantiepark in de Ardennen. Iedereen zit met vragen maar voor de meest concrete die 'van wat er juist is gebeurd' en 'welk is de juiste doodsoorzaak' kregen maandag nog geen echt antwoord.

Tot het resultaat van het toxicologisch onderzoek en de eventuele autopsie gekend zijn blijft het gissen. Vermoedelijk werd er geëxperimenteerd met lsd, maar ging het bij de jongeren om de gevaarlijke variant 24INBOME. Pas nadat dat onderzoek is afgerond,  volgt de uitvaart.

Waar iedereen in Noorderwijk het wel over eens is, is dat Tom P. alleen maar vrienden had. Net zoals zijn ouders was hij erg sociaal geëngageerd. Hij was vorige week zijn studies informatica gestart aan de universiteit in Leuven. Op zijn school en bij de scouts hebben ze alleen maar lovende woorden over Tom P. over.

Tom P. was enkele weken leider geworden bij een scoutsgroep in Herentals. Die scouts plannen een herdenkingskampvuur of willen een boom planten.