Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Versmarkt Van Eccelpoel gaat opnieuw verbouwen : “Méér ruimte creëren voor onze bijzondere wijnen”

Van Eccelpoel

Familiezaak Van Eccelpoel is al 75 jaar een culinaire waarde in Herentals. In 2019 openden zaakvoerders Jef Van Eccelpoel en Lawrence Vechter een vernieuwde versmarkt.

Vanaf maandag 15/04 start de tweede fase van de verbouwingswerken.

“We creëren meer plaats voor bijzondere flessen uit onze wijnkelder”, zegt Lawrence Vechter, co-zaakvoerder.

Tijdens de eerste fase kregen de beenhouwerij, kaastoog, traiteur, bakkerij, groente- en fruitafdeling van de versmarkt meer plaats. Nu zijn de wijnen en de productieruimte van de bakkerij aan de beurt.  

“Door de jaren heen verzamelden we een unieke collectie, verstopt in onze wijnkelder. Die opmerkelijke flessen willen we een plaats geven in een gloednieuwe setting. Bovendien richten we een proefzaal in voorzien van alle moderne faciliteiten”, vervolgt Lawrence.

Deze degustatieruimte heeft een dubbele functie. Het doet ook dienst als vergaderzaal. “Ons voornaamste doel is mensen samenbrengen met lekker eten en drinken. Binnenkort kunnen bedrijven deze ruimte huren. Een verse lunch of wijntasting achteraf maken meetings extra aangenaam”, aldus Vechter. 

 

Bakker aan de slag 

Ook de productieruimte van de bakkerij wordt verbouwd. Het is zo ontworpen dat de klanten een blik krijgen achter de schermen.  

“We willen de mensen laten zien dat er veel handwerk in hun wekelijkse taartje kruipt. Zo groeit de appreciatie voor een ambachtelijk product.

Verder volgt er een uitbreiding van het assortiment ambachtelijke koffie, thee en keramiek. Momenteel werken we samen met verschillende koffiebranders. Zo kunnen we enkele kwaliteitsvolle soorten aanbieden, gebrand naar onze smaak.” 

 

Aangenaam voor de klant 

“Tijdens deze verbouwingswerken, willen we eventuele ongemakken beperken voor de klant. Dat willen we doen door een goede communicatie en enkele ludieke acties”, zegt Lawrence.   Foto Dann.

Oenoloog wijnadviseur Koen in de legendarische wijnkelder Van Eccelpoel - foto NNieuws

Oenoloog wijnadviseur Koen in de legendarische wijnkelder Van Eccelpoel - foto NNieuws

Koen en Lawrence in de wijnkelder

Koen en Lawrence in de wijnkelder

Lierseweg 26, Herentals, België

Van Eccelpoel

Deel dit artikel