U bent hier

Vertelmomenten WOII Heemkundige Kring Lille

Lille
18.02.2020 - 10.08u
Door: Mark Jaspers

De Heemkundige Kring Norbert de Vrijter is volop bezig met het verzamelen, opsporen en uitwerken van hoe de Tweede wereldoorlog 4 jaar lang werd beleefd en hoe de bevolking feestvierde en "in vreugde ontstak" toen ze de bevrijding van de dwingelandij kon vieren.

Maar dat is natuurlijk allemaal al 75 jaar geleden. In die tijd is er veel vergeten, vernield en verdwenen. Desondanks wil de kring toch zoveel mogelijk terug naar boven halen en deze informatie, deze verhalen verwerken in een boek.

De heemkundige kring is op zoek naar mensen die weet hebben van oorlogssituaties, die ze ofwel nog zelf hebben beleefd, ofwel die aan hen werden verteld door ouders, familieleden enz. Wij zouden graag hebben dat deze mensen die herinneringen aan ons zouden willen vertellen.

De kring organiseert daarom in elk dorp een moment waarop iedereen die oorlogsverhalen of –herinneringen heeft die kan komen vertellen. Ook documenten en foto's zijn meer dan welkom. We zijn al bijna meer dan een jaar aan het verzamelen! Denk niet te gauw "och wat ik nog weet is niet belangrijk noch spectaculair". Alle herinneringen zijn belangrijk voor ons, hoe simpel ze misschien ook lijken!

Vertelmomenten

Gierle: zaterdag 18 april van 14u tot 18u in de eetzaal van de lagere school, Kloosterstraat. Ingang langs paadje, kant Albert Heijn.

Wechel: donderdag 23 april van 14u tot 18u in de oude jongensschool

Lille: vrijdag 24 april van 17u tot 21u in het heemhuis Norbert de Vrijter

Poederlee: zaterdag 25 april van 14u tot 18u in de oude jongensschool

Kom naar ons toe en help ons onze plaatselijke geschiedenis te bewaren!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto