U bent hier

Verwaarloosde exotische vogels aangetroffen in Turnhout, VOC bekommert zich

Herenthout
08.04.2019 - 09.08u
Door: Mark Jaspers

Vorige vrijdag werden er bij het Vogel Opvang Centrum (VOC) Neteland in Herenthout verschillende exotische vogels binnengebracht. Het geval van zware dierenverwaarlozing werd vastgesteld in de Turnhoutse regio.

Het onderzoek is momenteel lopende. Er werd geen onderhoud gedaan in de kooien, de vogels zaten opgesloten in een donkere kamer en één van de vogels, een kleine papegaaisoort, zat zelfs opgesloten in een plastic curverbox waar een mes tussen doos en deksel voor verluchting zorgde.

'Momenteel verblijven de vogels bij ons in VOC Neteland. De dieren blijven zolang bij ons tot de procedure afgerond is. We hopen dat de dieren definitief aan ons zullen toegewezen worden, zodat we een nieuwe goede thuis voor de dieren kunnen zoeken. Het gaat om een Lori van de Blauwe Bergen, een Zwartenkarassari en 2 parkietachtingen', zegt Mieke De Wit van het VOC.

'We zijn er niet om mensen te veroordelen, maar willen uit respect voor de dieren echt wel benadrukken op volgende boodschap: wie een dier wil houden, moet weten waar hij of zij aan begint. Men moet beseffen dat onderhoud belangrijk is, dat een dier hebben heel wat geld kan kosten, dit zijn geen fraaie beelden, maar het is een manier om een belangrijke boodschap te brengen: Behandel een dier zoals je zelf behandeld wil worden, met respect!'

foto's VOC

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto