U bent hier

The Very Big Band invites Australian Jazz Singer Kristen Cornwell @'t Schaliken

Herentals | Neteland
12.03.2018 - 15.44u
Door: Herman Gezelle

Songs from The Great American Songbook : The Very Big Band invites Australian Jazz Singer Kristen Cornwell in cc 't Schaliken op maandag 26 maart.

Al jaren een vaste traditie in cc 't Schaliken is het concert van The Very Big Band. De bigband, met als thuishave Herentals, heeft voor de editie van dit jaar niemand minder dan de Australische zangeres Kristen Cornwell uitgenodigd om samen een repertoire te brengen uit "The Great American songbook".

The Great American Songbook, ook gekend als "American Standards", is verzameling van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse populaire songs en jazz standards uit de vroege jaren van de 20ste eeuw. The Songbook bevat standards van George Gershwin, Cole Porter en Irving Berlin en ook van Jerome Kern, Harold Arlen, Johnny Mercer, Richard Rodgers, en vele anderen.

Kristen Cornwell is reeds lang gekend om de manier waarop zij de 'songs' uit 'The Great American Songbook' brengt. In 2010 bracht ze samen met pianist Michelino Bisceglia nog een album uit een selectie uit dit repertoire. Het album werd ontvangen als 'duizelingwekkend mooi' ...

Op 26 maart brengt Kristen Cornwell dit repertoire samen met The Very Big Band in het Herentalse cc 't Schaliken tijdens het jaarlijkse concert van deze 'very big' band".

Wat is nu zo 'very big' aan deze band want, echt groter dan een gewone is hij niet. Hij is - hoe zou je dat zeggen... geconcentreerder? straffer? - laat ons zeggen intenser dan de gebruikelijke big band. Eerder dan over kwantiteit of omvang hebben we het over dingen als kwaliteit, originaliteit, enthousiasme, ...

Origineel, zeg dat wel: een interpretatie van The Very Big Band klinkt altijd verrassend. Ofwel heb je ze nog nooit zelfs maar van ver gehoord (tenzij je al eens een concert hebt bijgewoond natuurlijk), ofwel herken je misschien ergens die toch wel bekend klinkende toffe tune (die, achteraf bekeken, in een vorig leven ooit een belegen standard blijkt geweest te zijn).

"The Very Big Band invites Australian Jazz Singer Kristen Cornwell" op 26 maart in cc 't Schaliken Herentals is een avond om naar uit te kijken en ontspannen te genieten van die mooie standards uit The Great American Songbook.  Aanvang 20.15u.
Prijs: € 15 - Tickets: via cc 't Schaliken: www.schaliken.be - Tel. 014 21 90 88 - cultuurcentrum@herentals.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto