The Very Big Band is een 18-koppige band bestaande uit zowel gerenommeerde professionals als zeer gedreven amateurs. Al meer dan 20 jaar is deze Kempische bigband actief bezig en onderscheidt hij zich van andere orkesten door het brengen van deels eigen repertoire en deels standards bewerkt door pianist Jan Van Giel en trompettist Jan Muës. The Very Big Band staat onder de leiding van Nico Schepers, zelf een gerenommeerd jazztrompettist.

Gekend zijn de succesvolle optredens die jaarlijks in 't Schaliken werden georganiseerd in samenwerking met bekende solisten zoals: Jef Neve, Bert Joris, Bart van Lier, Frank Deruytter, Piet Van den Heuvel, Frank Vaganée, Peter Vandendriessche, Nico Schepers ... .

Na een jaartje afwezigheid speelt The Very Big Band opnieuw in cc 't Schaliken en zoals steeds ook nu weer met een uitzonderlijke solist, trompettist Carlo Nardozza.

Carlo Nardozza

Carlo Nardozza (°1982, Genk Belgium) is een natuurtalent en één van de beste trompettisten van zijn generatie. Hij studeerde aan het conservatorium van Maastricht, waar hij zijn eigen kwintet samenstelde en zo ook eigen muziek begon te schrijven voor deze bezetting, meestal geïnspireerd door wereldmuziek.

Carlo veroverde al snel de Europese jazzpodia en speelde samen met verschillend orkesten waaronder de Jeff Herr Corporation (fusion-space funk), het Henri Texier Red Route Quintet en het Europese trompetcollectief van Pierre Drevet "European Jazz trumpets" en vele andere.

Tot op heden speelt hij samen met Rebirth Collective, OTO-machine and The Muze Jazz Orchestra en is hij betrokken bij heel wat muzikale projecten waaronder Duology (met bassist Christophe Devisscher), 11 (met componist en pianist Michel Bisceglia), het Carlo Nardozza Quartet en het Delirium Quintet, waarin hij samenspeelt met trompettist Nico Schepers (dirigent van The Very Big Band).

Momenteel is Carlo gestart met een nieuw project "Big Band Nardozza" waarin hij wil samen spelen met verschillende bigbands in Europa. Heel wat grote en gerespecteerde componisten (Bert Joris, Lieven Cambré, Lode Mertens e.a.) maken nu arrangementen voor bigband van Carlo's eigen composities. Beautiful music is coming our way!

CC 't Schaliken - maandag 13 maart 2017 - 20u30

Prijs: € 12 - Tickets: via cc 't Schaliken: www.schaliken.be - Tel. 014 21 90 88

The Very Big Band

Hoe noem je een big band die er eigenlijk twee in een is? Een Very Big Band natuurlijk.Twee big bands, de ene een gevestigde waarde met kwaliteitsgarantie, de andere een jong experiment met potentieel, begonnen samen aan een nieuw traject met visie.

Jan 'Yellow City' Van Giel en Luc 'Double L' Lambrechts, twee topmuzikanten uit de Kempische jazzwereld, mixten met de beste ingrediënten uit hun respectievelijke voorgeschiedenis tot een nieuwe, verfrissende cocktail. En die is sindsdien altijd maar beter geworden.

Wat is nu zo very big aan deze band? (Neen, echt groter dan een gewone is hij niet.) Hij is – hoe zou je dat zeggen... geconcentreerder? straffer? – laat ons zeggen intenser dan de gebruikelijke big band. Eerder dan over kwantiteit of omvang hebben we het over dingen als kwaliteit, originaliteit, enthousiasme, ... tot en met humor.

Origineel, zeg dat wel: een interpretatie van The Very Big Band klinkt altijd verrassend. Ofwel hebje ze nog nooit zelfs maar van ver gehoord (tenzij je al eens een concert hebt bijgewoond natuurlijk), ofwel herken je misschien ergens die toch wel bekend klinkende toffe tune (die, achteraf bekeken, in een vorig leven ooit een belegen standard blijkt geweest te zijn).

De onvermijdelijke groeipijnen zijn bezworen, de stempel is gezet, de koers uitgestippeld...

The Very Big Band is uitgegroeid tot een 18-koppige band bestaande uit zowel gerenommeerde professionals als zeer gedreven amateurs. Al meer dan 20 jaar is deze Kempische bigband actief bezig en onderscheidt hij zich van andere orkesten door het brengen van deels eigen repertoire en deels standards gecomponeerd of bewerkt door pianist Jan Van Giel en trompettist Jan Muës.

En zoals elke verhaal kent ook The Very Big Band zijn verleden en zijn toekomst. Ondertussen heeft Luc Lambrechts, die gedurende 20 jaar de muzikale leiding had, de baton terug ingeruild voor de saxofoon en staat de bigband onder de leiding van Nico Schepers, zelf een gerenommeerd jazztrompettist.

Deze wijzigingen zorgen voor een nieuw elan. Nico zorgt voor een aangepast repertoire en hij drukt een persoonlijke stempel op de sound van het orkest, geïnspireerd door zijn rijke ervaringen als muzikant in heel wat bands uit verschillende muziekgenres. Als geen ander benadrukt hij hoe belangrijk optredens zijn. Vandaar dat je The Very Big band het laatste seizoen al op heel wat plaatsen kon beluisteren o.a. in cc Den Egger te Scherpenheuvel, USA jazzclub in Antwerpen, De Singer Rijkevorsel, Houtum Jazzclub en, na een jaartje afwezigheid, nu dus ook terug in 't Schaliken