The Very Big Band invites Marc Godfroid in cc 't Schaliken op woensdag 20 maart 2019 om 20u15.

THE VERY BIG BAND

1994... The Yellow City Big Band en de Double L Big Band, twee gerenommeerde orkesten uit de Kempen, voegen zich samen tot een nieuw ensemble. De twee respectievelijke orkestleiders, Jan Van Giel en Luc Lambrechts, besloten om hun bands en hun muzikaal potentieel te fusioneren tot één sterke big band. The VERY BIG BAND was geboren!

Ondertussen is deze bigband al 25 jaar lang een vaste waarde in het circuit.
Sinds 2015 staat het orkest onder leiding van Nico Schepers, zelf een gerenommeerd jazztrompettist.

Voor het jaarlijks concert in hun thuisstad Herentals nodigt The Very Big Band dit jaar trombonist Marc Godfroid uit, bigband-leider en lid van het Brussels Jazz Orchestra.

MARC GODFROID

In 1981 begon Marc Godfroid zijn muzikale carrière in 1981 als lid van het BRT Jazz Orkest. Datzelfde jaar werd hij leider van Eurojazz, het jeugdorkest van de Europese Unie waarmee hij ook op rondreis ging door Europa.

Hij maakte deel uit van verschillende andere bigbands, zoals Peter Herbolzheimer Rhythm Combination and Brass (sinds 1991) en de SWR bigband van Stuttgart (sinds 1995), waar hij onder meer samenspeelde met Slide Hampton, Clark Terry en Frank Foster. Hij was ook een van de mede-oprichters van het Brussels Jazz Orchestra.

Godfroid was in april 1995 de eerste die de door Sabam uitgereikte prijs Django d'Or van België in ontvangst mocht nemen.
Sinds 1986 doceert hij jazztrombone aan het Conservatorium van Gent, en hij is sinds 1998 als docent verbonden aan het Sweelinck-Conservatorium van Amsterdam.

Prijs: € 15 - Tickets: via cc 't Schaliken: www.schaliken.be - Tel. 014 21 90 88