De ingenieursgroep Vestad in Lille neemt het studiebureau Vengineering in Meerhout over. "De kennis en het netwerk van Johan Vandeven van Vengineering zijn een meerwaarde voor onze ingenieursgroep", zegt Jyrki Leysen van Vestad. Deze overname zet ook de deur open voor klanten in Limburg.

De samenwerking tussen Vestad en Vengineering komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vestad-vennoten Kristof Van Echelpoel en Jyrki Leysen kennen ingenieur Johan Vandeven van de bvba Vengineering uit hun studietijd. "Met 10 jaar ervaring als zelfstandige was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging", vertelt Johan. "Klaar voor een volgende horde. De visie van Vestad en mijn ervaring in stabiliteit, EPB en veiligheid blijken een goede match."

Kwaliteitsinjectie

De overname van Vengineering is een weloverwogen stap in de ambitie van Vestad om de meest veelzijdige bouwpartner te zijn van architectenbureaus, bouwheren, lokale overheden en projectontwikkelaars.

"De knowhow van Johan past hier perfect in", zegt Jyrki Leysen. "Johan is in ons vak een allrounder, wat hem een uitgelezen projectleider maakt, één aanspreekpunt voor klanten. Zijn expertise als veiligheidscoördinator geeft ons bedrijf een kwaliteits-injectie."

Groeien in Limburg

Met de overname van klanten en het netwerk van Vengineering zet Vestad voet aan wal in Limburg. "Een opportuniteit om onze regio te verruimen', beaamt Jyrki Leysen.
Johan Vandeven stapt in de Vestad-boot als 3de vennoot, samen met zaakvoerders Kristof Van Echelpoel en Jyrki Leysen.

www.vestad.be