Om leegstand te voorkomen in het kernwinkelgebied van gemeente Herenthout, reikte het lokaal bestuur vandaag een vestigingspremie uit aan de eigenaar van MegaDartShop (Jodenstraat 20).

'Sinds 2016 kent het gemeentebestuur van Herenthout een vestigingspremie toe aan ondernemers die een zaak starten binnen de grenzen van het afgebakende kernwinkelgebied', zegt schepen Maurice Helsen.

'De premie wordt toegekend aan ondernemers die een commerciële kleinhandels-, detailhandels- of horecazaak uitbaten in een handelspand dat al minstens een jaar leegstaat. De premie bedraagt 5 000 euro.

Het pand van Jonas Merckx, uitbater van MegaDartShop, staat al leeg sinds 31 december 2019 en valt binnen het kernwinkelgebied. Jonas voldoet verder aan alle voorwaarden om de premie te ontvangen en is zeer tevreden met de premie:

"Ik ben in februari gestart met MegaDartShop. Het was mijn bedoeling om de winkel stapje per stapje uit te breiden, maar met deze premie kan ik mijn zaak ineens een stevige boost geven. Ik ben er dan ook heel blij mee!"

Ook de nieuwe zaak Lilly-Rose (Molenstraat 23) ontving recent een vestigingspremie. Met deze premie wil de gemeente ondernemers aanmoedigen om zich met hun zaak in een leegstaand gebouw in het winkelcentrum te vestigen. Zo wordt leegstand voorkomen, wat mee zorgt voor een aantrekkelijker winkelcentrum voor inwoners en bezoekers.

De uitbater verbindt zich ertoe om zijn zaak voor een ononderbroken periode van minimum drie jaar uit te oefenen. Zo niet, dan betaalt hij een deel van de premie terug.'  Foto MH/rr.