De verschrikkelijke Russische oorlog in Oekraïne duurt onverminderd voort. Al begin maart heeft Grobbendonk z'n groot hart voor vluchtelingen getoond.

In Waterrijk WZC Grobbendonk zijn ondertussen Oekraïense gezinnen ondergebracht.

Eric Van Meensel, schepen voor werk en economie : 'De nonkel van de jongens woonde al in Grobbendonk, is al Belg en werkt hier.  De vluchtelingen krijgen een leefloon en betalen huur.  Hun verhaal begint eigenlijk al in Syrië Aleppo, waar de papa een ondernemer was.  Die ging vervolgens werken in Oekraïne en bouwde er een succesvolle onderneming uit. Maar de recente oorlog vernietigde alles. 

Ons lokaal bestuur doet er alles aan om hen te helpen in hun sociale integratie, onderwijs, verzekeringen en het gezin voor te bereiden op de arbeidsmarkt.'

Vetalii (13) : 'We zijn Grobbendonk heel dankbaar, graag zouden we bij Excelsior Bouwel willen voetballen'

De jongeren Vetalii (13), Vladislav (10), Andrii (10) en Diar (8) (foto) uit Kiev/Charkov waren zondag te gast tijdens de voetbalwedstrijd Excelsior Bouwel-Netezonen (4-1).

Vetalii (13) : 'We zijn alle mensen van Grobbendonk/Bouwel zo dankbaar.   Graag willen we bij Bouwel voetballen.  De clubkleuren zijn dezelfde als die van FK Sjachtar Donetsk, onze geliefde club in Oekraïne.' 

Wordt vervolgd.  Foto Luc De Voeght/NNieuws.