Raadslid Vic Vervloesem (Sp.a) heeft aangekondigd dat hij ontslag neemt uit de gemeenteraad. De man zette zich meer dan30  jaar in voor de belangen van deelgemeente Morkhoven. Tom Olyslaegers volgt hem op.

Vic Vervloesem werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000 voor het eerst voor Sp.a verkozen om in de OCMW-raad te zetelen. Na één legislatuur zou hij verhuizen naar de gemeenteraad, waar hij tot in juli zetelde.

Maar voor die 18 jaar zette hij zich ook al 12 jaar op een ander front in voor de belangen van deelgemeente Morkhoven, als secretaris-generaal van de wijkraad van woonbuurt Koninkrijk.

Als reden voor zijn ontslag haalt Vervloesem zelf recente gezondheidsproblemen aan. "Vorig jaar heb ik nog een zwaar hartinfarct gekregen, nadat ik enkele jaren geleden al met de ziekte van Hodgkin af te rekenen had gekregen. De artsen raden me aan om het wat rustiger aan te doen. Na lang nadenken heb ik dan de beslissing genomen om ontslag te nemen uit de gemeenteraad. Ik blijf wel actief in de afdeling."

Hij wordt in de raad vanaf september opgevolgd door zijn partijgenoot Tom Olyslaegers, die eerder al een legislatuur in de OCMW-raad zetelde.

'Na doktersadvies heb ik besloten om mijn ontslag als gemeenteraadslid in te dienen', zegt Vic. 'Ik dank uiteraard al mijn politieke collega's en de Sp-a vrienden-familie voor de jarenlange samenwerking.  Ik blijf me nog inzetten voor het Sp.a-bestuur.  Bedankt voor alles.' (pb)