Vicepremier en Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon was zondagmiddag te gast op de Wijnfocus van Commanderij Kempen in BEMT Geel.  Minister Jambon : 'Ik hou van de eerlijke wijnen van over heel de wereld. Wijnfocus is een prachtige jaarlijkse traditie waarbij wijnliefhebbers vanuit gans Vlaanderen afzakken naar Geel om wijnen te proeven en te kopen. Ik kom haast ieder jaar even degusteren en een paar wijnen kiezen.'

De organisatie is in handen van Commanderij Kempen die hiermee haar ervaring wenst te delen met alle wijnliefhebbers. Het motto luidt : "Koop nooit wijn die je niet zelf geproefd hebt!".

Commanderij Kempen
Deze commanderij is 1 van de 35 commanderijen van de Vlaamse Wijngilde. Ze werd 42 jaar geleden opgericht en intussen is ze met 120 leden uitgegroeid tot een der grootste commanderijen van Vlaanderen. Commanderij Kempen heeft veel bekwame proevers. De titel van 'Wine World Taster of the year' werd dan ook vier keer op rij gewonnen door leden van deze commanderij. Daarnaast schreven wijnmeesters Lode Verhulst en Fons Verbist vorig jaar de nationale wedstrijd blindproeven 'Ken Wijn' op hun naam.


Wijnfocus
Voorzitter Felix Aertgeerts : 'Wijnfocus werd opgericht met als doel de wijn te democratiseren en om de wijnkennis van leden te delen met het publiek. Tijdens de 16e editie van Wijnfocus werden meer dan 300 wijnen van alle belangrijke wijngebieden ter wereld geproefd en was er ook aandacht voor de biologische wijnen. Nadien kon je deze wijnen aankopen met deskundig advies van de 30 beste wijnhandelaars.'  Guy Verellen / NNieuws.