U bent hier

Vick Eyckmans en St.-Antoniusgilde winnen Olense cultuurprijs

Olen
24.06.2013 - 20.31u
Door: Peter Caers

De Olense cultuurraad, in samenwerking met het gemeentebestuur heeft de jaarlijkse cultuurprijzen uit.

Vick Eyckmans De cultuurprijs voor personen ging dit jaar naar Vic Eyckmans. Vic staat bekend als de nonkel Bob voor de Olense jeugd. Heel wat jonge en minder jonge Olenaars volgden gitaarlessen bij deze zachtmoedige man die geduldig en bevlogen zijn liefde voor de muziek op zijn pupillen overbrengt. Met zijn knap gitaarspel luistert Vic ook misvieringen op, van doopsels en communicantenvieringen tot huwelijken. Over enkele weken zal Vic zijn 600ste doopselviering muzikaal ondersteunen. Vic ruilt de kerk ook vaak in voor de spiegeltent waar hij jonge Olense muzikanten een podium geeft om hun talenten te botvieren. Zo is Vic de spil achter ‘Olen zingt’ en organiseerde en dirigeerde hij ‘de Olense Jeugd in Concert’. Kortom, een man die zijn passie voor muziek met jong en oud deelt.

St.-Antoniusgilde

De cultuurprijs voor verenigingen viel in handen van de St.-Antoniusgilde. Als oudste vereniging van Olen neemt de St.-Antoniusgilde een waardevol Olens cultuurhistorisch patrimonium in bescherming. De voornaamste activiteiten van deze vereniging zijn schietingen, roffelen, vendelzwaaien en gildedansen. De Olense gilde beoefent deze activiteiten nog heel regelmatig in eigen kring, maar neemt ook deel aan wedstrijden. Hiermee houden ze deze eeuwenlange tradities in leven. 

De twee verdiende winnaars ontvingen een mooie geldprijs van het gemeentebestuur en een bronzen ‘boerke’ van de cultuurraad.   Foto: Silvain Van Reusel

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto