U bent hier

Videoplatform VRT NU start eind januari, VRT Nieuws wordt VRT NWS

Vlaanderen
12.01.2017 - 19.00u
Door: Herman Gezelle

Vanaf maandag 30 januari kan iedere Vlaming kennismaken met VRT NU, een gratis online videoplatform waarop alle VRT-programma's te bekijken zijn. Later dit voorjaar wordt het overkoepelende nieuwsmerk VRT NWS gelanceerd.

Eind januari wordt VRT NU gelanceerd, het gratis digitale videoplatform van VRT. Alle VRT-programma's zijn er tot een maand na uitzending integraal opnieuw te bekijken. VRT NU biedt daarnaast ook live-uitzendingen aan, programma's uit het archief en een selectie video's van de radionetten.

In eerste instantie is VRT NU enkel een website. In de loop van 2017 komen er ook nog apps.

"Met VRT NU willen we slim inspelen op het veranderende kijkgedrag van de Vlaming. Kijkers kunnen programma's bekijken en herbekijken, waar ze willen, wanneer ze willen", zegt Peter Claes, algemeen directeur Media & Productie.

"We gaan bovendien dat aanbod aanvullen met programma's die een actuele relevantie hebben. Zo vergroten we het kijkcomfort en versterken we opnieuw de band met de Vlaamse mediagebruiker."

"VRT NU maakt het voor onze merken mogelijk om nog dichter bij hun publiek te staan: door hun behoeften goed te kennen en hier over een langere periode consequent op in te spelen, versterken we de band en de zendertrouw", vertelt gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts.

VRT Nieuws wordt VRT NWS

In de loop van het voorjaar wordt nieuwsmerk VRT NWS gelanceerd. "VRT NWS wil meer dan ooit hét nieuwsmerk van Vlaanderen worden", zegt Liesbet Vrieleman, algemeen hoofdredacteur van de nieuwsdienst.

Deredactie.be, de nieuwssite van VRT Nieuws, verandert in de loop van het voorjaar van naam in vrtnieuws.be. "Vanaf dan zal VRT NWS altijd en overal herkenbaar zijn voor wat onze nieuwsdienst brengt, op radio, tv en online."

"VRT NWS is er voor iedereen, maar niet per se voor iedereen tegelijk", zegt gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts. "Niet op al onze kanalen in dezelfde vorm of met dezelfde inhoud op elk moment van de dag. VRT NWS heeft evenveel gezichten als ons publiek."

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto