Vanaf maandag 13 juli zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende vier dagen onderhoudswerken uitvoeren in de Pijlstraat (R18) in Retie. Ter hoogte van de rotonde met de Turnhoutsebaan (N18) wordt het wegdek plaatselijk vernieuwd. Tijdens de werken is de Pijlstraat afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via het centrum van Retie.

Onderhoud wegdek Pijlstraat

Het wegdek van de Pijlstraat is ter hoogte van de rotonde met de Turnhoutsebaan versleten en aan vernieuwing toe. De werfzone start vanaf de rotonde en loopt zo'n 100 meter verder in de richting van de Donkerstraat.

In deze zone wordt eerst het oude wegdek opgebroken en wordt vervolgens een volledig nieuw wegdek aangelegd, inclusief nieuwe fundering.

Pijlstraat vier dagen onderbroken

De werken worden uitgevoerd van maandag 13 tot en met donderdag 16 juli. Tijdens de werken wordt de Pijlstraat volledig onderbroken tussen de rotonde met de Turnhoutsebaan en het kruispunt met de Kasteelstraat (N123).

Gemotoriseerd verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via het centrum van Retie (N18). Plaatselijk verkeer in de Pijlstraat blijft steeds mogelijk tot aan de effectieve werfzone en de aanliggende zijstraten. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/retie.