Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vier gemeenten kunnen vanaf zomer 2024 schoolzwemmen in Lille

De werken aan de nieuwe sportsite met zwembad in Lille verlopen vlot. De ruwbouw is al vergevorderd en ook aan de opbouw van atletiekpiste wordt volop gewerkt. Lille ging in zee met Sportoase voor de bouw van de nieuwe sportsite.

De gemeente zelf zit ook niet stil en heeft samenwerkingsgesprekken achter de rug met verschillende gemeentes. Zo gaat Lille een bevoorrecht partnerschap aan met de gemeenten Kasterlee, Zandhoven en Zoersel voor het schoolzwemmen.

Burgemeester Marleen Peeters : “We zijn in de eerste plaats heel blij dat we binnenkort onze eigen scholen en inwoners een plek kunnen geven om te komen zwemmen. Sinds 2012 heeft Lille geen zwembad meer.

De inwoners wachten dus al heel lang op een nieuw zwembad en staan te popelen om hun eerste baantjes te kunnen trekken. Maar wij zijn niet de enigen. Zowel de gemeentes Kasterlee, Zandhoven en Zoersel hebben geen eigen zwembad en zoeken naar een structurele oplossing op lange termijn voor het schoolzwemmen. Dat zwemwater schaars is, wordt dus nog maar eens duidelijk. We vinden het belangrijk om intergemeentelijke samenwerkingen aan te gaan.

Dit levert voordelen op voor alle partijen. Met Kasterlee, Zandhoven en Zoersel hebben we drie externe partners. We gaan nu zo snel mogelijk een intentieverklaring opmaken met de drie andere gemeentes om onze samenwerking verder vorm te geven.”

Naast het zwembad van 25 meter, een peuterbad en een glijbaan komt er in het nieuwe gebouw ook een sauna, whirlpool en fitness. De huidige cafetaria wordt omgetoverd tot brasserie met terras. Daarnaast legt Sportoase de buiteninfrastructuur opnieuw aan.

Zo wordt de atletiekpiste opnieuw aangelegd en breidt de atletiekinfrastructuur uit met standen voor discuswerpen, kogelstoten, verspringen,  hoogspringen en speerwerpen. De sportsite krijgt ook een skatepark, een recreatief BMX-parcours en een nieuwe speeltuin.

Ook aan beachsporten is gedacht met een speciaal aangelegd terrein van 32 x 50 meter.  Schepen van sport Vincent Goossens : “Eind september 2022 legden we de eerste steen aan het zwembad. Als alles volgens plan loopt, zullen we in de zomer van 2024 onze eerste baantjes kunnen trekken. We tellen er samen met onze inwoners naar af.”

Deel dit artikel