Vanaf vrijdag 23 september brengt Theatergroep Het Vierde Oor haar seizoensopener. We spelen “GRAS”, een tekst van Esther Gerritsen.

Gras met echt gras

GRAS vertelt het verhaal van een familie die net als vroeger met de tent nog eens naar de camping in Zuid-Frankrijk vertrekt. Ze willen de familiebanden weer aanhalen, maar deze doelstelling is te hoog gegrepen.

Deze tragi-komedie wordt gemaakt door de Turnhoutse Inge Van Gestel met 4 spelers en echt, echt gras. Echt gras, een tent, wat kampeerspullen en een schone tekst. Meer hebben we niet nodig voor onze eerste theaterproductie van het seizoen.

Esther Gerritsen

De Nederlandse Esther Gerritsen schreef met GRAS, één van haar schoonste theaterteksten. " Een familie gaat, net als vroeger, terug met de tent naar een camping in Zuid Frankrijk op vakantie. Ze willen de familiebanden weer eens lekker aanhalen. Die doelstelling is wat hoog gegrepen. Vader Toon en moeder Véronique begrijpen elkaar al jaren niet meer. Dochter Brenda is het huis uit en ziet dit niet zitten, zoon Sander is helemaal niet goed."

Door middel van messcherpe analyses halen de personages van GRAS elkaar met hun eerlijkheid onderuit.

Inge Van Gestel zegt over GRAS: “Gras is een plezant stuk. Plezant? We hadden weinig keuze. Maar nu zijn we hier, met z’n allen, zoals vroeger, gezellig op vakantie. Het is als een 3D plaatje waar de personages er als bij verrassing uitspringen door hun scherpe observatie en replieken.

Gras gaat over vakantie, koffie, Frankrijk, iets in een Spa-fles, ijsjes, dertien uur in de auto, lelijk haar en vooral niet over ruzie. Het leven zoals het is op de camping, met aan het einde een onverwachte wending. Ik hou van de schrijfstijl van Esther Gerritsen. Het is recht voor de raap. Geen doekjes er rond, wat je ziet is wat je krijgt.”

Acteurs

Marc Demunter, Lea Anthonissen, Carolien Van Dael en David Geeraerts vertrokken van de zomer niet naar een camping maar reden liever naar onze theaterzaal om deze voorstelling te maken.

Praktisch

Première vrijdag 23 september om 20.15u. Andere speeldata: 30 september, 1, 7, 8, 13, 14 en 15 oktober om 20.15u + 2 oktober om 15u.

Auteur: Esther Gerritsen - regie:  Inge Van Gestel

Spelers : Marc Demunter, Lea Anthonissen, Carolien Van Dael, David Geeraerts

Campingplaats: Theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51e, Olen-centrum Meer info en reservaties www.hetvierdeoor.be