Herentals viert de Vlaamse Feestdag in de Lakenhal met een voordracht en muziek.

Op 11 juli om 20u vindt er in de Lakenhal een 11-juliviering plaats.  De organisatie is in handen van de cultuurraad, in opdracht van het stadsbestuur.
 
Spreker is Vic De Donder, auteur en journalist.

Hij studeerde wijsbegeerte aan de Gentse universiteit en was jarenlang als cultuurredacteur verbonden aan de dagbladen De Standaard en Het Nieuwsblad.
Als schrijver debuteerde hij in 1984 met de roman Carolus. Behalve creatief proza publiceerde hij verder diverse essays, reisgidsen en historische documentaires.
 
Voor zijn feestrede koos hij als thema: “In de naam van Vlaanderen”.
Hierin onderzoekt hij welke geografische, demografische, culturele en economische werkelijkheden doorheen de voorbije eeuwen, en ook nu nog, achter de term Vlaanderen schuil gingen.  Zijn conclusie is duidelijk: Vlaanderen is een dynamisch, evoluerend begrip.
 
Het openingswoord wordt uitgesproken door burgemeester Jan Peeters.  
De cultuurraad heeft de omkadering van de 11-juliviering dit jaar ook in een ander kleedje gestoken, en is afgestapt van het omkaderend, concertant, kooroptreden.
In de plaats komt een interactieve samenzang, voor en na de feestrede, geleid door Dirk De Vos, voor velen onder u vast geen onbekende, door de liedjesavonden die hij met veel succes organiseert.
 
De plechtigheid wordt afgesloten met een receptie, aangeboden door de stad.
 
U bent van harte welkom!