Van 13 tot 21 oktober is het Internationale Repair Café Week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Ook in Olen.

Op zaterdag 20 oktober tussen 10u en 16u organiseert Repair Café Zuiderkempen een bijeenkomst in lokaal dienstencentrum Komie Geire . Iedereen is van harte welkom met kapotte spullen.

De vrijwilligers zijn vooral goed in het repareren van elektrische apparaten, kledij, fietsen en slijpen van scharen en messen. Behalve de planten- en boekengeeftafels die zoals gebruikelijk aanwezig zijn, zullen er voor deze jubileum editie ook een aantal workshops gegeven worden rond het thema duurzaamheid.

Negen jaar Repair Café

Met de Internationale Repair Café Week wordt gevierd dat het Repair Café negen jaar bestaat. Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de allereerste repareerbijeenkomst onder de naam Repair Café. Intussen zijn er meer dan 1600 Repair Cafés verspreid over 33 landen.

Vijf jaar Repair Café Zuiderkempen

In september 2013 kwam een groepje mensen samen in Westerlo met het doel om een Repair Café te organiseren. Op 23 November 2013 was het zover. Het eerste Repair Café in de regio ging door in Tongerlo. Dit werd snel gevolgd door een tweede editie in Olen op 22 februari 2014.

De volgende editie in Olen zal het 55e Repair Café zijn dat door onze groep in deze streek georganiseerd wordt! Het wordt ook de 10e keer dat er een Repair Café doorgaat in lokaal dienstencentrum Komie Geire.