U bent hier

Vijf nachten onderhoudswerken op E313

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
11.10.2018 - 11.40u
Door: Mark Jaspers

Vanaf volgende week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende vijf nachten onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E313. De werken situeren zich voornamelijk tussen het op- en afrittencomplex van Wommelgem (nr. 18) en de snelwegparking in Ranst, in de richting van Hasselt.

Gedurende één nacht wordt er ook gewerkt op de op- en afrit van het complex Herentals-West (nr. 20), in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van de werfzone kan het verkeer steeds over één rijstrook passeren. De op- en afrit van Herentals-West richting Antwerpen zijn één nacht afgesloten tijdens de werken daar.

Vernieuwing wegdek

Op de E313 Antwerpen-Hasselt is het wegdek op een aantal locaties aan vernieuwing toe. Tussen het op- en afrittencomplex van Wommelgem en de snelwegparking in Ranst wordt de rechterrijstrook richting Hasselt op drie locaties vernieuwd.

Daarnaast krijgen ook de op- en afrit van Herentals-West richting Antwerpen een nieuwe laag asfalt. Tot slot vinden er nog lokale herstellingen plaats op het stuk snelweg tussen Antwerpen-Oost en de parking in Ranst. De vernieuwing van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
5 nachten hinder op E313

Nachten van maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 oktober

Vernieuwing van de rechterrijstrook richting Hasselt op drie locaties tussen het op- en afrittencomplex van Wommelgem (nr. 18) en de snelwegparking in Ranst. Het verkeer beschikt tijdens de nachten van 15, 16 en 17 oktober (22u – 06u) over 1 rijstrook ter hoogte van de werken. Zowel de op- en afrit Wommelgem blijven steeds open. De parking in Ranst is tijdens de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 oktober afgesloten tussen 22u en 05u.

Nacht van donderdag 18 oktober: complex Herentals-West (nr. 20)

De op- en afrit van het complex Herentals-West (nr. 20) krijgen een nieuwe laag asfalt in de richting van Antwerpen. Tijdens de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 oktober zijn de op- en afrit afgesloten tussen 22u en 05u. Het verkeer voor de afrit rijdt verder door tot aan het complex Massenhoven (nr. 19) en kan daar keren. Het verkeer voor de oprit neemt de E313 richting Hasselt en kan keren aan het complex Herentals-Industrie (nr. 21).

Nacht van maandag 22 oktober

Tijdens de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober (22u – 06u) vinden er lokale herstellingen plaats op de E313 richting Hasselt tussen Antwerpen-Oost en de snelwegparking in Ranst. Ter hoogte van de werken moet het verkeer over één rijstrook passeren.

Snelheidsbeperking

In de werfzones geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Dat komt zowel de veiligheid van de weggebruikers als de wegenarbeiders ten goede.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds weersgevoelig. Bij regenweer kan de planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto