U bent hier

Vijfde en laatste Clásica Egaña in huidige vorm

Herentals
29.08.2014 - 09.12u
Door: Wim De Bie

Op zondag 14 september 2014 wordt op het dorpsplein in Noorderwijk voor de 5e en voorlopig laatste keer de Clásica Egaña georganiseerd. Deze organisatie kwam er als eerbetoon na het overlijden van Alberto Egaña, de graag geziene Noorderwijkse kinesitherapeut.

‘Berto’ verloor in 2010 de strijd tegen kanker nadat hij van heel dichtbij geconfronteerd werd met het verlies van familie en geliefden door dezelfde ziekte. De vzwBerto, die de Clasia organiseert, werd opgericht met als doel kankerpatiënten te helpen en kankeronderzoek te steunen. De voorbije vier edities brachten al meer dan 50.000 euro op.

“In 2013 trokken we in totaal 1.000 deelnemers”, aldus de inrichters. “Daarmee zitten we zowat aan het plafond. We beslisten van deze vijfde editie de laatste onder deze vorm te maken. Misschien komen we volgend jaar met iets anders op de proppen of slaan we een keer over. We zullen in elk geval de strijd tegen kanker blijven steunen."

Maar eerst dus de Clasico 2014. Er is keuze tussen de  Deportivo, een fietstocht onder politiebegeleiding aan een stevig tempo (start om 14 uur), de  Corrida, een jogging van 5 km, de Peregrino, een bike/run van 28 km in team, of de Familia, een wandelzoektocht van 5 km. Tussen 15 en 18 u is er ook kinderanimatie in het Kinderdorp. De VVK-prijzen bedragen 18 euro voor een volwassene en 9 euro voor kinderen tot 12 jaar. Deze prijs is inclusief deelname aan de activiteiten, één drankbon en de befaamde paella van het huis of frietjes à volonté. Vooraf inschrijven is aan te raden en dit kan via www.clasica-egana.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto