U bent hier

Vincent Kompany keert als speler-trainer terug naar Anderlecht

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen
19.05.2019 - 11.55u
Door: Herman Gezelle

Vincent Kompany ruilt Manchester City in voor Anderlecht. Vanochtend maakte de verdediger bekend dat hij de Engelse club zou verlaten en vanmiddag openbaarde hij zijn nieuwe bestemming: Anderlecht, waar hij opgroeide en zijn debuut maakte als voetballer.

Kompany had bij deel 1 van zijn open brief beloofd om snel met nieuws te komen over zijn toekomst en voegde de daad bij het woord.

Precies twee uur na de aankondiging van zijn afscheid in Engeland kwam hij met deel 2 naar buiten.

Explosief nieuws, zo blijkt, want Kompany keert terug naar Anderlecht, waar het voor hem allemaal begon.

"Ik blijf ambitieus en kijk gedreven uit naar de toekomst", schrijft Kompany op zijn Facebook-pagina. "De volgende drie jaar neem ik de functie op van speler-trainer bij Anderlecht, "Belgium's finest"."

"Dit kan een verrassing zijn voor velen. Het is een beslissing van het hart, maar evenzeer eentje van het verstand."

"Ik ben immers geboren en getogen in Anderlecht. Sinds mijn 6e ben ik vergroeid met die club. Een club met een geweldige geschiedenis, de mooiste van België."

Peter Vandenbempt over Vincent Kompany bij Anderlecht

"Dit is een stunt van het duo Coucke-Verschueren. De transferperiode moet nog beginnen, maar hier gaat niemand meer boven."

"Afwachten of Kompany ook een goeie trainer zal zijn. Hij begint in ieder geval met een onwaarschijnlijke berg krediet."

"Na een vreselijk seizoen stapt iedereen bij Anderlecht nu met nieuwe hoop de vakantie in. De supporters zijn vandaag niet meer bezig met de 5e of 6e plaats."

"Als Kompany vol voor het EK 2020 gaat met de Rode Duivels zadelt hij Roberto Martinez met een serieus vraagstuk op." (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto