Groothandel Vincero Wines breidt uit en neemt het voormalige eierexportbedrijf in Oosterlo(Geel) in. 'Dat wordt onze nieuwe thuisbasis. Met een winkel voor particulieren en stockageruimte. Bovendien biedt de ruimte tal van mogelijkheden', zeggen zaakvoerders Jess Van Weert en Koen Peeters.

De nieuwe locatie is een grote stap vooruit voor de jonge wijnzaak, die pas vorig jaar opgestart werd door chef-kok Jess Van Weert en Koen Peeters. Van Weert beschikt, als eigenaar en chef-kok van het gastronomische restaurant à la carte in Heist –op-den-Berg, over de nodige wijnkennis en weet bovendien perfect hoe te combineren met gerechten. 'Op korte tijd groeide onze wijnzaak exponentieel', vertelt Jess. 'Dankzij de juiste partners en onze eigen ervaring in horecapijnpunten, kunnen we snel beleveren en bieden we gastronomische ondersteuning. Zowel particulieren als horeca-klanten stellen de tips en kennis op prijs.

Bovendien kan ik, met m'n achtergrond, horecaklanten echt wel nuttig bijstaan. Met lekkere huis- en suggestiewijnen, maar evengoed met tips voor heerlijk huisgebakken brood, bijvoorbeeld. Omdat we zelf importeren, kunnen we trouwens wijnen aanbieden tegen de beste prijzen. Ook dat is niet onbelangrijk.' Op negen maanden tijd werd Van Weert ambassadeur van Pommery, en zal Vincero binnenkort exclusief 'Lux' verdelen, een luxe sparkling wine. 'Enorm populair in Las Vegas en in het verre Oosten.'
De locatie, het eierexportbedrijf dat ooit de grootste van't land was en nu terug te vinden in Geel, biedt Vincero Wines en de klanten nieuwe mogelijkheden. 'We openen een winkel voor particulieren, met een uitgekiend aanbod en geopend op vaste tijdstippen. Met Feestservice Jess Van Weert, het restaurant op verplaatsing, kunnen we hier in de toekomst demonstraties en proeverijen organiseren. Wat meteen wil zeggen dat we hier ook kunnen koken.' Vincero Wines beschikt nu over zo'n 1.000m². Met de ingebruikname van de gebouwen van het eierexportbedrijf, krijgt Vincero Wines een echt gezicht en uithangbord. 'Bestellen kan nog steeds via onze webshop, zo zijn we gestart. Afhalen zal mogelijk blijven in Heist maar kan vanaf nu dus ook in Oosterlo.'

Proeverij
Een eerste grote proeverij gaat door op zondag 7 juni van 13 tot 17uur in de feestzaal van De Netevallei (Eindhoutseweg 110 2440 Oosterlo(Geel)). 'We presenteren er een honderdtal kwaliteitswijnen en bubbels', zeggen Koen en Jess. 'Er zijn producenten en wijnboeren aanwezig, restaurant à la carte verzorgt gastronomische hapjes. De inkom bedraagt 10 euro, die je terugkrijgt bij aankopen vanaf 25 euro. Een korting van 5% vanaf 6 flessen en een Ginbar maken onze eerste grote proeverij compleet.' Tot slot treedt Jess, afkomstig uit Oosterlo, in de voetstappen van zijn grootouders. Die baatten aan de andere kant van de Zammelseweg een drankencentrale uit.

www.vincero-wines.be
Zammelseweg 4A
2440 Geel (Oosterlo)
openingsuren: dinsdag en woensdag 9u – 12udonderdag 17u – 20u
Zaterdag 10u -13u