U bent hier

Viroloog Marc Van Ranst: "Deze epidemie zal zo'n 10 weken duren"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
19.03.2020 - 22.54u
Door: Herman Gezelle

De corona-epidemie zal in totaal zo'n 10 weken duren. Die inschatting maakt viroloog Marc Van Ranst op basis wat hij in China ziet gebeuren.

"Dit zal dus waarschijnlijk nog langer duren. En daar moeten we ons op instellen", aldus de viroloog. Hij waarschuwt er ons ook voor dat de cijfers van het aantal patiënten de komende dagen nog fel zullen stijgen.

Het was geen rooskleurige boodschap die Marc Van Ranst vanavond kwam brengen in "Het Journaal": het coronavirus zal nog weken in ons land mensen besmetten en het zal de komende dagen nog meer slachtoffers eisen dan we voorheen zagen.

"Het aantal ziekenhuisopnames en doden van vandaag, ik garandeer u dat we dat binnen een paar dagen weinig gaan vinden.

Het is verschrikkelijk om dat te moeten zeggen, maar dat is de realiteit", wees Van Ranst op de harde feiten. Maar hij bood ook meteen perspectief: "Daarna zal het weer beter gaan."

Van Ranst baseert zich voor deze voorspelling op wat hij de afgelopen tijd zag gebeuren in de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar het nieuwe coronavirus uitbrak.

Daar is de piek intussen achter de rug. Sterker nog: voor het eerst sinds het begin van de epidemie zijn er vandaag geen nieuwe gevallen meer vastgesteld. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto