U bent hier

Virtuele tentoonstelling in academie Nijlen

Nijlen regio
24.06.2020 - 19.34u
Door: Mark Jaspers

Het is elk jaar weer hét hoogtepunt van het creatieve schooljaar aan de academie: de eindejaarstentoonstelling. Momenten vol glimmende (of matte) trots ook als de leerlingen hun werken tentoonstellen in de verschillende gebouwen.

Helaas kan dat niet in Corona tijden, ouders of familieleden zijn nog niet toegelaten in een schoolgebouw. Maar niet getreurd, de academie zou de academie niet zijn als daar geen creatieve mouw aan gepast werd.

Er werd een unieke virtuele toer uitgewerkt, waar je net als in het echt kan kiezen waar je lang of waar je heel lang wil naar kijken en of je misschien zelfs even wil terugdraaien.

Denk niet zomaar streetview of stukken die helemaal flou blijven, nee deze virtuele toer is haarscherp en net alsof je zelf door de gangen wandelt. Enkel de geur van verf zal je er zelf moeten bij denken.

Dit is wellicht uniek in Vlaanderen! Er zal een toer zijn voor Nijlen, één voor Kessel en één voor Bevel. Alle virtuele rondleidingen kan je bekijken op www.academienijlen.be

Opgelet, de virtuele toeren zijn enkel van de kinder- en jongerenateliers. Voor de volwassenen is er nu geen tentoonstelling. Voor hen voorzien we een dubbele editie in juni 2021.

Tentoonstellingen leven virtueel eeuwig door

Er is nog een bijkomend voordeel. Tentoonstellingen die wegens plaatsgebrek snel weer moeten verdwijnen, die leven nu virtueel eeuwig door. Deze eindejaarstentoonstelling blijft overigens wel staan tot de opendeurweek van 1 tot en met 6 september.

Dit in de hoop dat we ouders, familie en vrienden dan wel fysiek toegang tot het gebouw mogen verlenen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto