Op de website van HYC Kwadro staat een kort wedstrijdverslag van HYC - Kemphanen Eindhoven. Niet onbelangrijk in de discussie rond de incidenten voor en tijdens de wedstrijd.

"Tijdens de opwarming deden zich tussen de spelers van Eindhoven en HYC op twee momenten een aantal ongeregeldheden voor, met het gevolg dat de opwarming vroegtijdig werd afgebroken. Na afbreken van de opwarming is tijd genomen om met verantwoordelijken van beide teams en de betrokken referees de situatie te bespreken.

Na bijkomend overleg met de betrokken teams is in onderling overleg besloten om de wedstrijd van start te laten gaan, met de belofte de ongeregeldheden achter ons te laten en een faire wedstrijd na te streven. De eerste periode verliep onder impuls (of beter gesteld: onder gebrek aan impuls) vanwege Eindhoven zeer mak.

Bij hervatting van de tweede periode zijn de spelers van Eindhoven niet meer op het ijs gekomen: een jammerlijke beslissing die onze sport niet in een goed daglicht stelt... Uitvergroten van de incidenten via bepaalde media om deze beslissing te vergoelijken, helpt ook niet direct.

Wat een mooie afsluiter moest worden van het voorseizoen, liep helaas uit op een sisser."