U bent hier

Vita Veggie Herenthout wint titel Groentevakman categorie speciaalzaken en marktkramers

Herenthout | Neteland
15.07.2021 - 18.08u
Door: Herman Gezelle

Vanmorgen werd Vita Veggie uit de Molenstraat Herenthout, de winnaar van de Groentevakman 2021 in de categorie speciaalzaken en marktkramers, gelauwerd.

'Al 14 jaar is Vita Veggie in de Molenstraat Herenthout begaan met de gezondheid van hun klanten. Verse groenten en fruit maken hier een groot deel van uit. Ze streven ernaar om hun klanten op een creatieve manier te laten kennismaken met de oneindige mogelijkheden van groenten en fruit.

Het maken van verse salades en bereidingen zorgt ervoor dat groenten en fruit mooi tot hun recht komen. Voor wie zelf liever de handen uit de mouwen steekt bieden zij graag hun mooie assortiment groenten en fruit aan. Hiermee willen ze hun klanten aanzetten tot een gezonde levensstijl, waarvan groenten en fruit de basis vormen.

Zaakvoerder Bjorn Van den Bulck: "We bieden onze klanten dagelijks de beste en meest verse groenten aan, want kwaliteit loont altijd."

De wedstrijd, ondertussen al aan z'n 7e editie toe, is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2021 en een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandige speciaalzaken en marktkramers konden deelnemen.

Verloop van de wedstrijd

Alle zelfstandige speciaalzaken en marktkramers konden zich inschrijven voor de wedstrijd Groentevakman. De deelnemers van de wedstrijd kregen van 24 februari tot en met 6 april 2021 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.besteversspecialist.be. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen.

Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van verse, Belgische groenten.

De 3 overgebleven finalisten in de categorie speciaalzaken en marktkramers kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieactie te bedenken met lokale groenten.

De prijsoverhandiging gebeurde op het winkelpunt van de winnaar.

Prijzenpakket

Alle finalisten worden getrakteerd op een winkelanimatie van Flandria op het winkelpunt.

De winnaar van de Groentevakman in de categorie speciaalzaken en marktkramers krijgt daarbovenop een cheque van 1.000 euro, kwalitatieve schorten van Flandria, promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt én media-aandacht: de winnaars worden onder meer in de kijker gezet via de verschillende communicatiekanalen van de organiserende partners.

De finalisten

Het welverdiende zilver en brons gaat naar Het Fruithuis uit Minderhout (ZILVER), die met persoonlijke advies met een glimlach, de correcte prijsstelling, de versheid van hun assortiment en het streven naar de perfecte kwaliteit en smaak een meerwaarde wil zijn voor hun klanten, en Groenhuis Verswinkel uit Heist-op-den-Berg (BRONS), die al 33 jaar primeurs, specialiteiten en delicatessen zowel selecteren op kwaliteit als op smaak.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto