Vlaams acteur Jacky Morel (88) -bekend van "De collega's- overleden
De Vlaamse acteur Jacky Morel (88) is overleden. Dat meldt zijn dochter. Hij was onder meer bekend voor zijn rollen in BRT-reeksen als "De collega's", "Het pleintje" en "Kapitein Zeppos".

Vlaams acteur Jacky Morel was het grootste deel van zijn carrière verbonden aan het toenmalige dramatisch gezelschap van de BRT.

Vanaf 1959 verscheen hij in verschillende tv-films en -series, waarbij hij vooral bekend werd voor zijn legendarische rol als ietwat slome Brusselse gangwachter Hilaire Baconfoy in "De collega's".

De tv-reeks, over het reilen en zeilen in een overheidsadministratie, liep drie seizoenen lang op de toenmalige BRT, van 9 september 1978 tot 21 februari 1981. Ook Nora Tilley, Tuur De Weert en Jaak Van Assche speelden daarin mee.

Morel speelde ook mee in "Kapitein Zeppos" (1964), als Blonde Frans, in "Wij, Heren van Zichem" (1969-1942) als Fons Coene en had verschillende gastrollen in "Merlina" (1984-1987). 

Jacky Morel ging op pensioen op z'n 65 en verdween toen ook uit het publieke leven. Morel sukkelde al enkele jaren met zijn gezondheid. Gisteren overleed hij in een home in Ukkel. Hij was 88 jaar. (VRT NWS)