U bent hier

Vlaams bedrijf IIM voegt animatie toe aan sociale media

Internationaal | Vlaanderen
22.10.2020 - 11.12u
Door: Cait Van Rooy

De meesten en dan vooral de jongeren van ons zijn al een tijdje verliefd op sociale media zoals Facebook, YouTube, Instagram en TikTok. Al deze platformen hebben met elkaar gemeen dat ze bedoeld zijn om beelden en/of videoclips met andere gebruikers te delen.

Logisch, want zulke inhoud is gemakkelijk om te maken en ligt binnen handbereik van bijna iedereen die een tablet of smartphone heeft.

Jammer genoeg, hadden tot nu toe enkel gepassioneerde illustratoren en digitale vormgevers de kennis om ook eigen animatie te creëren. Tot nu.

Intelligent Internet Machines is momenteel software aan het ontwikkelen, die al voor 108% gefinancieerd is via Seedrs. Deze software zou innovatieve tools om 3D-animatie te ontwikkelen wereldwijd naar mobiele toestellen brengen.

De eerste implementatie van Animachine is Push!, een game die tegelijkertijd door meerdere gebruikers kan gespeeld worden, allemaal binnen een overkoepelend sociaal medium. De innovatieve interface van Push! stelt gebruikers bovendien in staat om hun eigen animaties met elkaar te delen.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto