U bent hier

'Vlaams Belang Herentals laat automobilisten claxonneren tegen Vivaldi'

Herentals | Neteland | Vlaanderen
23.09.2020 - 21.57u
Door: Herman Gezelle

Vlaams Belang heeft woensdag een protestactie gevoerd tegen de Vivaldi-coalitie. Volgens de partij gaat het immers om een 'anti-democratische, anti-Vlaamse en anti-rechtse regering.

Gewapend met de boodschap 'Claxonneer tegen de Vivaldi-regering' en een gigantisch spandoek van 1,5 op 7 meter trokken vrijwilligers van de Herentalse afdeling naar verschillende locaties om er automobilisten op te roepen van zich te laten horen.

Een uur lang klonk er op verschillende plaatsen in de stad bijna niks anders dan luid getoeter. Volgens het Vlaams Belang is het duidelijk: "Ook Herentals moet niets weten van de Vivaldi-coalitie."

Rond 17u konden omwonenden en automobilisten er niet naast horen. Een uur lang weerklonk veelvuldig en aanhoudend getoeter aan de Aarschotseweg en aan de rotonde van McDonalds. De actie verliep zonder incidenten en was volgens de lokale partijvoorzitter Els Sterckx 'een groot succes'.

Vlaams Belang Herentals reageert op Vivaldi: "Waarom gaan we in feite nog  stemmen?"

'Dat onze oproep zoveel navolging kreeg door deze honderden automobilisten bewijst wat we al langer wisten: Vlaanderen - maar ook Herentals - moet niks weten van deze coalitie", zo vervolgt Sterckx.

"Op 26 mei 2019 koos de Vlaming een radicaal ander beleid. De kiezer stemde overtuigend voor een rechtse en Vlaamse afslag. Met deze Vivaldi-monstercoalitie krijgen we echter exact het omgekeerde. Een door de Franstaligen en links gedomineerde regering die zelfs geen Vlaamse meerderheid heeft. Waarom gaan we in feite nog stemmen?"

De actie aan de Aarschotseweg en de rotonde aan McDonalds kadert in een grotere, nationale campagne van het Vlaams Belang tegen de Vivaldi-plannen. De partij wil "alles op alles zetten om dit drama te voorkomen", zo liet ook nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken weten.

"De Vlaming stemt massaal Vlaams en rechts. De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En als gevolg worden de twee grootste partijen van Vlaanderen (en qua stemmen ook van België) uitgesloten om een uitgesproken linkse regering te vormen. On-aan-vaard-baar."

De campagne van het Vlaams Belang moet culmineren in een grote climax op zondag 27 september. Dan plannen de nationalisten een grootse protestrit naar Brussel die om 11u bijeenkomt op de Heizel tijdens een automeeting conform de coronamaatregelen.' (pb-foto es)

 

imageMeer nieuws

Kermissen in Millegem en Meyers gaan niet door

Kempen regio | Mol 20.10.2020 - 21.42u

E-commerce moet horecasector redden

E-commerce moet horecasector redden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2020 - 21.27u

Delhaize en Colruyt sluiten supermarkten uur vroeger op vrijdag

Delhaize en Colruyt sluiten supermarkten uur vroeger op vrijdag
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2020 - 21.03u

Kasteel de Merode in Westerlo krijgt opknapbeurt

Kempen regio | Westerlo 20.10.2020 - 20.09u

Stad Nijlen veilig voor eekhoorns

Stad Nijlen veilig voor eekhoorns
Kempen regio | Nijlen regio 20.10.2020 - 19.42u

Horecazaken mogen dan toch alcohol verkopen bij afhaalmaaltijden

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2020 - 19.22u

Kempense kermissen toch broeihaarden voor Covid-virus? 'Coronaproof' waardeloze term

Kempense kermissen toch broeihaarden voor Covid-virus? 'Coronaproof' waardeloze term
Herentals | Kempen regio | Neteland 20.10.2020 - 15.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto