Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vlaams Belang : 'Onze Kempense speerpunten en prominente kandidaten'

Vlaams Belang Kempen

Vandaag stelden enkele prominente regionale Vlaams Belang-kandidaten – onder leiding van Europees Parlementslid Gerolf Annemans - belangrijke Kempense speerpunten voor tijdens de avondmarkt aan de Turnhoutse Nieuwe Kaai.

Momenteel tellen de Kempen met Kamerlid Reccino Van Lommel (3e kandidaat Kamer) en Vlaams volksvertegenwoordiger Els Sterckx (6e kandidaat Vlaams Parlement) twee parlementsleden. De ambitie is om dit minstens te verdubbelen. “Met nieuwe Kempense kandidaten Bart Van Opstal (8e kandidaat Vlaams Parlement), Stef De Keyser (7e kandidaat Kamer) en Hedvig Van Brusselen (6e plaats Kamer) ben ik ervan overtuigd dat we kwalitatieve mensen hebben klaarstaan om mee onze Kempen in Brussel te vertegenwoordigen ”, aldus Reccino Van Lommel. Gerolf Annemans is formeel: “De Kempen zijn een belangrijke regio voor het Vlaams Belang.”

Dat de Kempen meer moeten worden gehoord in Brussel is een absolute noodzaak.

De leefbaarheid van onze regio staat sterk onder druk. “Dat wordt mede veroorzaakt doordat de Kempen meer dan haar deel kregen op vlak van asielopvang. Zelfs jeugdcentra werden tijdelijk omgetoverd als opvangcentrum. De grootstedelijke problematiek die in Antwerpen en Brussel begon, waaide uiteindelijk over naar Turnhout en deint nu als een olievlek uit over heel de Kempen ”, stelt Kamerlid Reccino Van Lommel.

Met een vervreemding aan een ijltempo en alle sociale gevolgen van dien die voor onze Kempen onhoudbaar dreigen te worden. Daarnaast tellen onze Kempen heel wat penitentiaire instellingen die vele Kempenaren tewerkstellen. “ De tot op de draad versleten infrastructuur en het uitblijven van de beloofde investeringen zorgen voor nog meer straffeloosheid en een onaangename werksfeer voor de werknemers.

 

Volgens Vlaams Parlementslid Els Sterckx legt het stikstofakkoord een zware hypotheek op de toekomst van de landbouwers in onze regio. “Zo is het Turnhouts Vennengebied nog steeds een van de meest getroffen regio’s van heel Vlaanderen. We begrijpen niet hoe CD&V en N-VA de boeren zo in de steek konden laten. Met ons aan het roer kunnen we die mensen wel een toekomst beloven ”, aldus Sterckx. Daarnaast wil ze als woordvoerder op vlak van dierenwelzijn ook inzetten op dierenwelzijn in de Kempen.

Als landelijke regio was het Vlaamse hervormingsplan op vlak van busvervoer een ramp voor de Kempen. “Heel wat ouderen werden door dit asociaal beleid afgesneden van de buitenwereld. Dit leidde tot schrijnende situaties. En heel wat scholieren ervaren zelfs problemen door de uitgevoerde hervormingsplannen, waardoor ze veel langer onderweg zijn ”, aldus kandidaat Bart Van Opstal. Hij hekelt ook de grote onveiligheid op het openbaar vervoer. “Dat is niet zomaar een gevoel. Bijna wekelijks zijn er in onze regio incidenten met vechtpartijen ”, stelt hij nog. “Met het Vlaams Belang in een meerderheid moet dus meer ingezet worden op investeringen in het Kempense openbaar vervoer, maar ook op veiligheid.”

 

Voor Mols ondernemer en kandidaat Stef De Keyser is het duidelijk dat er op economisch vlak nog een weg te gaan is. “De Kempen blijven erkend als economisch ontwrichte regio en dat is niet zomaar. De economische onzekerheid heeft geleid tot heel wat herstructureringen in bedrijven. ” Voor ons moet het dus de bedoeling zijn dat er in de Kempen geïnvesteerd wordt, wat een positieve zaak is voor de werkgelegenheid. “Het liefst van al trekken we bedrijven aan met een hogere toegevoegde waarde, zoals de maakindustrie ”, besluit De Keyser.

Kandidaat Kamerlid Hedvig Van Brusselen hekelt de stiefmoederlijke behandeling van de Kempen in Brussel. “Het moet nu maar eens gedaan zijn dat alle middelen worden ingezet op de regio’s Antwerpen en Mechelen”, stelt ze. Of het nu gaat om infrastructuurwerken, investeringen in het spoor of dotaties voor de politiezones. “ Op alle vlakken zien we dat de Kempen het kneusje zijn. Met een toenemende teistering van drugsproblematieken en criminaliteit, willen we bijvoorbeeld dat de verdeelsleutel van de pot voor de politiezones wordt herbekeken en verhoogd.

 

Tot slot mogen Kempenaren best wel minder bescheiden zijn. “Het SCK-CEN in Mol werkt momenteel aan onze kerncentrales van de toekomst die de bevoorradingszekerheid op vlak van energie moeten veiligstellen. Als partij-expert voor energie ben ik daar best fier op. We moeten nog meer budgetten vrijmaken voor het onderzoekscentrum om de ontwikkeling van SMR’s te versnellen ”, besluit Reccino Van Lommel.  Foto rr.

Vlaams Belang Kempen

Deel dit artikel