U bent hier

Vlaams minister van sport Muyters subsidieert uitbreiding en renovatie Kastelse Tennisclub vzw

Kasterlee
07.07.2018 - 12.35u
Door: Mark Jaspers

Reeds geruime tijd zijn de KTK en de gemeente Kasterlee in onderhandeling over de uitbreiding van de tennisinfrastructuur met een overdekte tennishal. Op die manier kan er ook in de winter in onze gemeente getennist worden. Zeker voor de jeugdtrainingen is dit van zeer groot belang.

Dit gaat over een aanzienlijke investering waarvoor de tennisclub aan de gemeente een borgstelling vraagt, naast andere vormen van financiering. Over de modaliteiten van deze borgstelling werd inmiddels over de grenzen van meerderheid en oppositie een principieel akkoord bereikt. "Dit is een goede zaak, want de KTK is een van de grote sportverenigingen in onze gemeente.

Zij beschikt ook over een zeer succesvolle jeugdwerking. Dit verdient dan ook de ondersteuning van alle politieke fracties," zegt burgemeester Ward Kennes.

Nu is er ook zeer goed nieuws over een andere vorm van financiering. De kastelse Tennisclub en de gemeente Kasterlee dienden namelijk een dossier in voor de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur, namelijk voor de "Uitbreiding en renovatie Sportencentrum Kempense Heuvelrug – Lichtaart". Vandaag krijgen we de bevestiging dat Vlaams minister van Sport Philippe Muyters hiervoor een subsidie van 220.432 euro toekent.

Sport Vlaanderen stond in voor de beoordeling van de ontvankelijkheid en de minimale vereisten. Een beoordelingscommissie bestaande uit afgevaardigden van de Vlaamse Sportfederatie vzw (VSF vzw), INTER – Private Stichting Toegankelijk Vlaanderen, de Confederatie Bouw, TomorrowLab en Sport Vlaanderen beoordeelde de ontvankelijke dossiers.

Zij bracht haar advies uit omtrent de rangschikking, de selectie van de subsidieaanvragen - op basis van 5 vastgelegde selectiecriteria in het decreet - en de subsidiebedragen. "De selectieregels zijn streng en ik ben dan ook zeer verheugd dat onze lokale tennisclub op deze Vlaamse subsidie kan rekenen," besluit de burgemeester.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto