Op dinsdag 22 december bracht Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke een bezoek aan woonzorgcentrum Ten Hove. Hij werd er ontvangen door burgemeester Wim Caeyers, hoofd zorg Ilse Tips en directeur Guy Van Hoof.

Hij stak het personeel een hart onder de riem en sprak zijn bewondering uit voor het harde werk dat er geleverd wordt. Tijdens de kerstvakantie neemt minister Beke de tijd om meerdere zorginstellingen te bezoeken.

De aanleiding voor zijn bezoek aan Ten Hove was een e-mail van Ilse waarin ze haar bezorgdheid uitte over onder andere de teststrategie bij woonzorgcentra.

Dankbaar voor de feedback kwam de minister zelf ter plaatse poolshoogte nemen.

Moeilijke situatie, maar veel veerkracht

Minister Beke erkende de moeilijke omstandigheden waarin de bewoners en het personeel zich bevinden. Hij toonde ook begrip voor de bezorgdheden en vragen. Wat hem vooral opviel, was de wil om de maatregelen na te leven en de veerkracht om door te zetten. Minister Beke gaf aan hier zeer dankbaar voor te zijn.

Werkbezoeken tijdens kerstvakantie

De minister gebruikt de rustigere kerstvakantie om werkbezoeken te plannen bij verschillende zorginstellingen, niet enkel woonzorgcentra. Op die manier krijgt hij feedback uit allerlei hoeken van het werkveld.

Woonzorgcentrum Ten Hove was zeer blij met het bezoek, want het vormde de perfecte kans om persoonlijk en rechtstreeks vragen te stellen.

Vlaams minister Wouter Beke: 'Ik haal veel energie uit mijn bezoeken op het terrein. De woonzorgcentra hebben het afgelopen jaar ongelooflijk veel inspanningen geleverd om de bewoners van de allerbeste zorgen te voorzien, vaak in heel moeilijke omstandigheden.

Met het sociaal akkoord dat we hebben afgesloten, zorgen we voor meer koopkracht, meer man- en vrouwkracht en meer veerkracht: dat is wat de Vlaamse zorgsector gevraagd heeft en dat is wat de Vlaamse zorgsector zal krijgen. Ik ben tevreden dat ik deze boodschap vanmorgen mocht vertellen.'

Stand van zaken woonzorgcentrum Hemelrijck

Na het bezoek aan Ten Hove spraken minister Beke in 't Getouw ook met de directie van woonzorgcentrum Hemelrijck. Hij polste er naar de stand van zaken en de verdere aanpak van de virusuitbraak op zaterdag 12 december.