U bent hier

Vlaams parlementslid Ward Kennes neemt deel aan vredesmissie Israël/Palestina

Kasterlee
13.02.2015 - 18.39u
Door: Herman Gezelle

Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes vertrekt zondagavond op missie naar Israël en de Palestijnse gebieden. Hij doet dat samen met Vlaamse en federale collega's op uitnodiging van Pax Christi, Broederlijk Delen en 11.11.11. Op het programma staan o.m. ontmoetingen met Israëlische en Palestijnse mensenrechtenorganisaties, het middenveld, parlementsleden, de autoriteiten en verschillende terreinbezoeken.

Als verslaggever van de commissie radicalisering in het Vlaams Parlement stelt Ward Kennes vast dat het aanslepende conflict in het Midden-Oosten één van de oorzaken is waarom ook bij ons jongeren binnen de islamitische gemeenschap radicaliseren. 2014 was een bijzonder gewelddadig jaar in Israël en Palestina. Ook het geweld in Jeruzalem en incidenten rond de Golanhoogte zijn onrustwekkend. De aanloop naar de Israëlische verkiezingen op 17 maart 2015 is gespannen.

"Het is belangrijk om ook vanuit Vlaanderen bij alle betrokken partijen te blijven aandringen op een dialoog die moet leiden tot vrede en duurzame ontwikkelingskansen voor alle betrokken partijen", aldus Ward Kennes.

Verschillende Europese parlementen stemden recent een resolutie over de erkenning van Palestina. In het Vlaams Parlement is Ward Kennes mede-initiatiefnemer van een resolutie over de erkenning van de Palestijnse Staat.

Ward Kennes: "Met de resolutie willen we bekrachtigen dat een tweestaten oplossing de enige mogelijke uitkomst is voor een conflict, en erkennen dat de Palestijnen recht hebben op hun eigen democratische staat."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto