U bent hier

Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) vertrekt vroegtijdig op 11 juli-viering na berichten over fraude (1)

Kempen regio | Vlaanderen
11.07.2019 - 13.09u
Door: Herman Gezelle

Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) is na zijn 11 juli-toespraak in het stadhuis van Brussel vroegtijdig vertrokken. Volgens P-magazine zou hij samen met een prostituee fraude hebben willen plegen.

Het online artikel werd gepubliceerd op het moment dat hij zijn 11 juli-toespraak hield. Bevestiging van het bericht is er op dit moment niet.

Kris Van Dijck heeft op deze Vlaamse feestdag voor het eerst in het publiek gesproken sinds hij in opspraak is gekomen wegens rijden onder invloed. Maar na zijn 11 juli-toespraak is hij vroegtijdig vertrokken. Hij is in zijn auto gestapt zonder dat hij de media te woord wilde staan.

Mogelijk heeft het vroegtijdige vertrek van Van Dijck te maken met een verhaal dat P-magazine online publiceerde op het moment dat Van Dijck zijn toespraak hield.

P-magazine schrijft dat de voorzitter van het Vlaams Parlement geprobeerd zou hebben om op frauduleuze wijze een escortmeisje een uitkering te bezorgen. Hij zou hiervoor zelfs gelobbyd hebben bij de federale minister van Werk. Maar bevestiging van dat bericht is er niet. (VRTNWS - lees verder op VRTNWS) - Foto's Photo News.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto