Vlaams Belang Herentals vindt de nieuwe wind die door deze meerderheid waait geen kracht van verandering is maar wel 'de kracht van verarming'

Het gemeentebestuur zegt dat de schulden van de stad zullen dalen. Ze schrappen verschillende pestbelastingen voor de bedrijven. En dit alles zonder de belastingen voor de Herentalsenaar te verhogen.

Niets is minder waar. De Herentalsenaar krijgt een daling van de personenbelasting van 0,2%, wat voor de stad 244.000 € minder inkomsten betekend.

Maar wat ze geven aan de Herentalsenaar pakken ze dubbel en dik terug. De opcentiemen voor onroerende voorheffing stijgt van 882 naar 975. Dit betekent dat de Stad hier meer dan 1,3 miljoen extra inkomsten krijgt.

Ze schaffen dan wel de pestbelastingen af voor de bedrijven maar laten elke eigenaar van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven mee betalen voor een gunst aan deze bedrijven. Dit is voor ons een brug te ver.

Maar daar blijft het niet bij : door al de indexeringen of optrekkingen van retributie- en belastingreglementen geeft dit nog eens minstens 275.000 € extra inkomsten aan de stad.

Dit dekt dan de belastingsvermindering die ze geven aan de Herentalsenaren op de personenbelasting. Het bestuur is er ook van overtuigd dat het verdubbelen van de bewonerskaart voor de 2de wagen (van 75 en 150 €) geen extra inkomsten gaat opbrengen.

Als jullie denken dat onze inwoners plots hun 2de wagen gaan wegdoen of allemaal gaan parkeren op de randparkings dan is dit een utopie. Ook hier gaan jullie extra inkomsten uit genereren.

De nieuwe wind door onze gemeente is voor onze burgers dan ook geen kracht van verandering maar wel 'de kracht van verarming'.