De 26-jarige Katrien Herdewyn maakt kans om een belangrijke internationale designers-award in de wacht te slepen. Herdewyn is genomineerd voor de Young Vision Award Accessories van Vogue & Muuse. Vogue gaat in deze internationale wedstrijd voor opkomende designers op zoek naar de beste en meest invloedrijke jonge internationale accessoire designer.  Katrien Herdewyn is doctorandus aan het Departement Natuurkunde van de KUL.

Bekijk de uitzonderlijke schoenen van Katrien.  Breng nog uw stem uit voor 17 februari en klik  HIER

Katrien uit Rotselaar is de éérste Belgische schoenontwerpster die doorstoot tot de laatste 180 designers voor de 2014 award.

Nanotechnologie en 3D
Haar designs zijn geïnspireerd op nanotechnologie, de richting die ze studeerde aan de KU Leuven. “De combinatie van technologie en mode biedt heel veel mogelijkheden, maar wordt in high fashion schoenen nog weinig tot niet gebruikt.” zegt Katrien. “Mijn doel is de twee werelden – high tech en high fashion – te combineren. In de genomineerde collectie “Nanotechnology. In high heels.” is het leder bijvoorbeeld volledig met de hand bewerkt, terwijl de hakken 3D geprint zijn.”


In deze fase van de wedstrijd worden 50 halve finalisten geselecteerd op basis van publieke stemming via het internet.  Katrien haar schoenen waren al te zien in de Fashion House van de 3DPrintshow in Londen en Parijs en waren genomineerd voor de Global Footwear Design Award 2013 op Dutch Design Week.


Over deze nominatie zegt Katrien : “Ik was heel blij en vereerd met de nominatie. Deze wedstrijd biedt de mogelijkheid om mijn kinderdroom van schoenen te ontwerpen waar te maken. De winnaar mag immers een collectie ontwerpen, die gemaakt en verkocht wordt door e-tailer Muuse én krijgt een feature in Vogue Italia.”  (c) KU Leuven - Rob Stevens

Bekijk de uitzonderlijke schoenen van Katrien hier.  Breng nog uw stem uit voor 17 februari HIER