U bent hier

Vlaamse Milieuholding investeert in InOpSys

Geel
14.09.2018 - 07.15u
Door: Mark Jaspers

De Vlaamse Milieuholding (VMH), een investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid, investeert samen met private ondernemers 1,25 miljoen euro in het bedrijf InOpsys, zo staat donderdag in een persbericht.

Het bedrijf uit Mechelen ontwikkelt innovatieve oplossingen voor de behandeling, in de fabriek, van complexe en toxische afvalwaters die ontstaan tijdens farmaceutische en chemische productieprocessen.

Dankzij het concept van InOpSys kan het gezuiverde water worden hergebruikt in de productie en kunnen waardevolle componenten (metalen, fosfaten, solventen ...) worden gerecupereerd en aangeboden aan gespecialiseerde firma's als grondstof. "Hierdoor wordt een circulaire economie gecreëerd", klinkt het. Het gaat ook om een groeiverhaal met internationaal potentieel.

InOpSys, een spin-off van de KU Leuven, statte in 2015 met kapitaal van het Innovation Fund en het Gemma Frisius Fonds. Het aantal medewerkers breidde de voorbije jaren uit van twee naar zeven. InOpSys installeerde intussen een eerste concept op de site van Janssen Pharmaceutica in Geel.

"De participatie van VHM in InOpSys is risicokapitaal, om de transitie naar een circulaire economie te versnellen", zegt bevoegd milieuminister Joke Schauvliege. Het gaat om een minderheidsbelang. (Belga)

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto