Op zondag 11 maart organiseren cc Zwaneberg, het gemeentebestuur Heist-op-den-Berg en Vlaamse Amateurmuziekorganisatie VLAMO de eerste editie van het ‘Vlamo Open Fanfarekampioenschap’.

Belgische topfanfares treden aan in de schouwburg met een verplicht werk: ‘Bellum et Pax’ van Stijn Roels. Daarnaast brengen alle fanfares ook nog een keuze werk in de kamp om het Heistse kunststuk.Fanfareorkest Brass-aux-Saxes  uit Westerlo brengt ‘Journey to the centre of the Earth’ van Peter Graham, KF De Werkmanszonen uit Riemst brengen ‘Codon’ in een versie van Kevin Houben, ook Koninklijke Stadsfanfaren Izegem kiest voor Houben met een uitvoering van ‘The Lost Labyrinth’. KF Onafhankelijkheid Wiekevorst zal aantreden met de uitvoering van Philip Sparke’s ‘Music of the Spheres’, KF Sint-Donatus uit Bouwel speelt ‘Composition VIII’ van Leon Vliex en KF Sint-Isidorus uit Olen kiest voor ‘The Big Bang’ van Bert Appermont

Vanaf 13u kan je de fanfares aan het werk zien. De volgorde van de fanfares wordt bepaald door lottrekking. Om 13u start de eerste uitvoering. De volgende uitvoeringen starten om 14u, 15u, 16u30, 17u30 en 18u30.

Aansluitend aan de wedstrijd, om 19u45 geeft de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel, onder leiding van topdirigent Ivan Meylemans een galaconcert! Na deliberatie door de jury volgt om 20u30 de proclamatie waar ter waarde van € 6000 waardebonnen van Muremo te verdelen zijn en een Tromba'ch bugel. De winnaar gaat echter ook naar huis met een speciaal ontworden kunststuk van de gemeente Heist-op-den-Berg!

Het belooft alvast een muzikale hoogmis te worden voor de fanfarewereld met een spannende strijd om het Heistse kunststuk. Wie de crème de la crème wil aanhoren van deze typisch Vlaams-Nederlandse orkesttraditie zakt op 11 maart best af naar de schouwburg van CC Zwaneberg. Kaarten kosten € 5. Bestellen kan op 015 25 07 70, www.zwaneberg.be of aan de ticketbalie in CC Zwaneberg - kaarten zijn ook beschikbaar tijdens het kampioenschap.