U bent hier

Vlaamse Regering met nieuwe eindtermen voor eerste graad

Kempen regio | Vlaanderen
13.07.2018 - 14.46u
Door: Herman Gezelle

De Vlaamse Regering heeft nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. De eindtermen bepalen wat leerlingen minimaal moeten kennen en kunnen.

De huidige eindtermen waren 20 jaar oud, en niet meer aangepast aan bepaalde evoluties in de maatschappij. Ze moesten ook duidelijker en coherenter worden.

De eindtermen waarover nu een inhoudelijk akkoord bereikt is, hebben betrekking op de eerste graad van het secundair onderwijs. Ze gaan in samen met de start van de modernisering van het onderwijs in september 2019.

Concreet gaat het aantal eindtermen in de eerste graad van 688 naar 382. Er zijn er dus minder, maar ze zijn volgens minister van Onderwijs Hilde Crevits wel "langer, duidelijker en ambitieuzer". "Ik kan met de hand op het hart zeggen dat onze eindtermen zeer ambitieus zijn", aldus Crevits.

"Maar ze moeten natuurlijk ook haalbaar zijn voor jongeren. Vandaar dat we twee soorten eindtermen hebben: eindtermen "basisgeletterdheid" die voor elke jongere moeten gehaald worden en andere eindtermen die niet individueel moeten gehaald worden, maar waar het op algemeen niveau wenselijk is dat we ze halen." (lees verder op VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto