Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vlaamse regering zet plannen voor leidingstraat Antwerpen-Ruhrgebied voorlopig stop

Leidingstraat plannen

De Vlaamse Regering zet de plannen voor de leidingstraat Antwerpen-Albertkanaal-Ruhr voorlopig stop. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir is het nog te onduidelijk waarvoor die pijpleiding exact zal worden gebruik.

Bij de omwonenden van het traject van de leidingstraat oa. in Olen, Herentals en Grobbendonk was er nogal wat protest.

De leidingstraat was bedoeld om op een efficiënte manier chemische stoffen te transporteren tussen de haven van Antwerpen en het Ruhrgebied, waar veel industrie is gevestigd. (VRTNWS)

Essencia : 'In Nederland zijn de plannen voor extra ondergrondse pijpleidingen al heel concreet'

Ann Wurman, directeur Essenscia Vlaanderen : 'Als de pijpleidingen er niet komen, ontneemt dit de groeikansen van een van de belangrijkste economische sectoren van Vlaanderen.

In Nederland zijn de plannen voor extra ondergrondse pijpleidingen al heel concreet en we werken natuurlijk in een internationale markt. De pijpleidingen zijn noodzakelijk om de internationale concurrentiepositie van de chemiesector in Vlaanderen te versterken. De aanleg van de pijpleidingen is ook essentieel voor de verdere verduurzaming van de industrie.' (pp)

Straks hoort u op Radio 1 Vandaag (16-18u)  Kamerlid Marianne Verhaert, burgemeester van Grobbendonk, met een opgeluchte reactie.

Leidingstraat Antwerpen-Kempen-Ruhr DE

Leidingstraat Antwerpen-Kempen-Ruhr DE

Leidingstraat plannen

Deel dit artikel