U bent hier

Vlaamse topsporters in de sofa op Sportdorp Witbos Noorderwijk

Herentals
17.09.2018 - 22.22u
Door: Mark Jaspers

Zaterdag en zondag 22 en 23 september stelt Sportdorp Witbos Noorderwijk haar deuren open voor het brede publiek. Heel wat jongens en meisjes en hun ouders hebben dan de kans om uitgebreid kennis te maken met verschillende sporten doorheen de demonstraties en initiaties.

Het voorspelt een boeiende dag te worden met tal van leuke randactiviteiten en, als kers op de taart, de gezellige babbel met Jan Bakelants, Jan Ceulemans, Louis Croenen, Emma Puvrez, ...

'De affiche van Sportdorp Witbos Noorderwijk overtreft onze stoutste verwachtingen! Met de komst van topsporters Jan Bakelants, Jan Ceulemans, Louis Croenen, Emma Puvrez, ... weten we nu ook ouders en kinderen een inzage te geven in het leven als topsporter!", aldus Els Van den Bossche, organisator van het Panel- en Sofagesprek op Sportdorp Witbos.

In het Sportdorp wordt een interactieve ruimte opgebouwd waar bezoekende ouders en kinderen van gedachten kunnen wisselen over gezond sporten. "Ouders vinden het geweldig dat hun kind aan sport doet maar zitten vaak met vragen. We willen hen tijdens interactieve babbels de kans geven om daarover in gesprek te gaan met sportclubs, deskundigen en topsporters!", zegt Els.

Sportclubs pikten de voorbije weken tal van vragen van ouders en kinderen op en leggen die zaterdag voor aan sportarts Tom Teulingkx en medisch journalist Marc Geenen. Tijdens het panelgesprek, waar het publiek kan bijzijn of kan aan deelnemen, geven beide specialisten hun verhelderende uitleg en praktische tips.

"Bovendien zet Marc Geenen, moderator van dienst, onze Vlaamse topsporters in de sofa voor een gezellige babbel over hun sportcarrière en hoe gezond fysiek en mentaal sporten door hen ervaren wordt". Special gasts Jan Bakelants (wielrennen), Jan Ceulemans en Piet den Boer (voetbal), Louis Croenen (zwemmen), Emma Puvrez (hockey), e.a. getuigen elk vanuit hun eigen sportdiscipline over wat slim trainen, juiste voeding, sport en blessure, winst en verlies, groepsdruk, ... is. Nadien is het aanschuiven voor de felbegeerde selfie of de photowall.

Gespreid over het weekend kan het publiek aan meer dan 20 verschillende sporten van lokale sportclubs deelnemen op het Sportdorp Witbos en genieten van muziekoptredens, demonstraties, foodtrucks, springkastelen en een klimtoren met deathride.

Het initiatief kadert in de European Week of Sports dat onder het thema '#BeActive" iedereen wil aansporen sportief actief te zijn. Voor de regio werd dit omgezet naar een heus Sportdorp door Golfclub Witbos i.s.m. Sport Vlaanderen en het stadsbestuur.

Een aanrader voor eenieder die in het hart van de Kempen een warm hart voor sport heeft.

Programma:
Sportdorp Witbos Noorderwijk:
Zaterdag 22/09/2018 - Panelgesprek: 14.00u-15.00u / Sofagesprek: 17.00u-17.45u
Sport- en randactiviteiten doorlopende van 10.00u-18.00u op zaterdag en zondag.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto